DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen Malajziában is gyorsan tanul

A Toro Rosso újoncai nem vesztegettek sok időt a pályatanulással Sepangban, és az F1-es Malajziai Nagydíj pénteki nyitónapjának két szabadedzésén szinte végig a top10-ben autóztak.

A mindössze 17 éves Max Verstappen egy 7. és egy 8. helyet tudott eddig felmutatni a számára teljesen új versenyhelyszínen, míg spanyol csapattársa, Carlos Sainz az első tréningen egy 5. hellyel kezdett be, utána viszont az FP2-ben csak 14. lett, mivel leggyorsabb köreiben mindig forgalomba került.



„Ez egy jó kezdése volt a hétvégének” – konstatálta örömmel a nap végén Verstappen. „Most járok itt először, ezért az FP1-et a pályatanulásra használtam fel, és könnyedén vettem a dolgot. A magas páratartalom miatt nem könnyű itt kezelni a gumikat, de a reggeli teljesen tiszta szabadedzést futottam. Az FP2-re aztán változtattunk a beállításokon, és elégedett voltam az autó egyensúlyával. Még tudunk fejlődni, de összességében pozitív napot zárunk” – mondta el az ifjú holland titán. 

Carlos Sainznak sem volt különösebb oka a panaszra, mivel a Toro Rosso tempója eddig Sepangban is kifejezetten biztatónak tűnik. „A reggeli edzés pozitívan alakult számunkra. Az autó egyből gyors és kiegyensúlyozott volt. A délutáni edzésen viszont már kicsit több gondunk volt, főleg a forgalom miatt. A közepes keveréken ezért nem is tudtam összerakni egy igazán jó kört, mert mindig volt előttem valaki. De a másik autónk megmutatta, hogy ha tiszta a terep, akkor jó tempóra vagyunk képesek, ezért nyugodt és bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy hol állunk” – mondta a korábbi többszörös rali-világbajnok fia, aki vélhetően kikérné magának, hogy így utalunk rá cikkünkben.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: