DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Grosjean gyors volt, Maldonado stabil

A Lotus franciája lehet, hogy motorhibát szenvedett, Maldonado erősnek tűnik a hosszú etapokon. Két hét múlva tesztpilótájuk vezetheti az autót egy szabadedzésen az F1-es Kínai Nagydíjon.

Vegyes napja volt a Lotusnak ma, Romain Grosjean az első edzést erős negyedik hellyel nyitotta, a másodikon azonban megállt a pályán, lehetséges, hogy motorhiba miatt. Pastor Maldonado a legjobb tíz határán végzett mindkét edzésen, ám több kört teljesített, mint társa, 34-et 21-gyel szemben a pénteki nap folyamán.

„Eléggé korlátozott nap volt. Rögtön gyorsnak tűntünk délelőtt, a délutáni edzés azonban túlságosan rövid volt egy meghibásodás miatt, amelyet továbbra is vizsgálunk” – nyilatkozta Romain Grosjean csapata sajtóközleményében. „A pálya teljesen más, mint Ausztrália, és a gumik és időjárási körülmények sem ugyanazok. Lesz még munkánk az FP3-ban a kvalifikáció előtt. Számomra csalódást keltő nap volt, de biztos, hogy holnap vissza fogunk jönni.”



Maldonadót ma elkerülték a problémák, de nem is tűnt ki, az első edzésen 12., a másodikon 11. pozícióban végzett. „A gumikínálat miatt más az érzés az autóval itt. Különböző alkatrészeket próbáltunk ki és értékeltünk. Határozottan boldogabb voltam délután és a hosszabb etapokon. Jó tempót láttunk Romaintől délelőtt, én pedig a hosszabb távú teljesítménnyel vagyok elégedett, így még vár ránk némi munka, hogy oda juttassuk az autót, ahol látni akarjuk.”

„Romain gyors volt délelőtt, míg Pastor egy nagyon stabil versenytempót mutatott délután” – összegezte a nap pozitívumait Nick Chester technikai igazgató. Ő is kiemelte, Grosjean problémájának oka eddig nem ismert. „Vizsgáljuk a hibát, ami különböző gondnak tűnik, mint amit Ausztráliában tapasztaltunk, habár a tünetek hasonlóak. Pastor karosszériahibája egy egészen egyszerű dolog, habár egy kicsit drámainak tűnhetett” – utalt arra, hogy a második edzésen az E23 oldaldobozának burkolata félig leszakadt.

Eközben bejelentették, hogy a megszokott felállás módosul a következő verseny, a Kínai Nagydíj első szabadedzésén: a tartalékversenyző Jolyon Palmer kap lehetőséget a csapattól, az még nem derült ki, kinek a helyén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: