DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Egy kis fájdalom belefér

Bár makacs hátfájása természetesen nem múlt el egyik pillanatról a másikra teljesen, de alapvetően panaszmentesen teljesítette az F1-es Malajziai Nagydíj pénteki két szabadedzését Valtteri Bottas, a Williams pilótája.

A finn versenyző hátfájdalmai miatt a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat kihagyni kényszerült, de nagyon úgy tűnik, hogy Sepangban hasonló veszély nem fenyegeti őt, mivel pénteken kifejezetten jól érezte magát az autóban.



„Egy kicsit még éreztem a hátamat, de a lényeg, hogy a fájdalom nem nőtt és egész nap nagyon állandó mértékű volt. Egy kis fájdalom pedig belefér, ennyi még nem zavar a vezetésben. Így is teljes féknyomást használhatok, és a hosszú etapok során sem okoztak nagyobb fájdalmat a fékezések. Úgyhogy magabiztos vagyok a hétvégét illetően, mert bőven van még fájdalomcsillapítónk, alig vettem be még belőlük néhányat” – mondta el Bottas némileg tréfásan, majd hozzátette, az új pedál- és üléspozíció sem okozott neki semmi kellemetlenséget, gyorsan megszokta mindkettőt.

A finn szerint Melbourne óta a helyzet annyiban nem változott, hogy továbbra is a Ferrari tűnik a fő ellenfelüknek. „Úgy látszik, a Ferrari talán kicsit erősebb itt, mint amire számítottunk. De tudjuk, hogy mi is tudunk még gyorsulni holnap, mivel az autó egyensúlyán is tudunk még javítani, és hát nyilván kevesebb üzemanyaggal és jobban feltekert motorral fogunk menni, mint ma. Aztán, hogy ez elég lesz-e, azt meglátjuk” – zárta mondandóját a pénteki szabadedzéseket követően a finn, akit a hosszabb etapokon egy a hátsó fékcsatornában keletkezett sérülés hátráltatott, így nehezebben tudott pontos visszajelzéseket adni csapatának az FW37 viselkedéséről.

A Williams brazil pilótája, Felipe Massa a második szabadedzést közvetlenül csapattársa mögött zárta, a 6. helyen, de nem volt igazán elégedett saját napjával. „Elég nehéz napunk volt. Szenvedtünk a gumikkal ezek között a körülmények között, mivel nagyon kopnak, de ez mindenkivel így van. A célunk, hogy csökkentsük a hátrányt az élen állókkal szemben. Erre van még időnk, ezért részletesen ki fogjuk elemezni az adatokat, hogy utána a legjobbat tudjuk kihozni az autóból” – hangzott Massa szűkszavú nyilatkozata. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: