DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Red Bull kiszáll és megveszi az F1-et?

Erről a spekulációról írtak egyes német nyelvű lapok, a csapatokat pedig összeférhetetlenség miatt kellene eladni. Jacques Villeneuve szerint nem hiányoznának senkinek.

Egyik leggyengébb szezonkezdete, az Ausztrál Nagydíj óta a Red Bullt állandó pletykák övezik: először az a lehetőség merült fel, hogy kilépnek az F1-ből, újabban a Renault-tól való eltávolodás és a saját motor készítése merült fel.

A kiszállás vonalát erősíti a sajtó elmélete is – korábban mi is beszámoltunk arról a lehetőségről, mely szerint a Toro Rossót és Red Bullt a Renault és Audi osztaná fel egymás között. Az Auto Motor und Sport, Blick és Österreich lapok most egyaránt arról írtak, hogy a Red Bull-birodalom tulajdonosa, Dietrich Mateschitz valóban eladná két csapatát, hogy aztán a Formula-1 többségi tulajdonjogát szerezze meg annak jelenlegi birtokosától, a CVC-től. Célja az lenne, hogy korszerűbbé és szélesebb közönségek számára vonzóbbá tegye a sportot. A jelenlegi kritikák és negatív hozzászólások pedig egy célt szolgálnak: hogy essen az F1 piaci értéke, és minél alacsonyabb áron juthassanak hozzá.



A kérdésről Jacques Villeneuve a brazil Globo televíziónak úgy nyilatkozott, lehetséges, hogy a Red Bull valóban távozhat a sporttól. Ami szerinte nem is lenne olyan nagy veszteség. „Természetesen ez lehetséges. Hiányozni fognak másoknak? Nem igazán.” Villeneuve megjegyzést tett arra is, hogy a csapat az FIA-tól akart lépéseket a Mercedes fölényének csökkentésére. „Mindig is volt dominancia a Formula-1-ben. Tavaly a Mercedes dominált, a bajnokság mégis kiváló volt. Azelőtt meg a Red Bull, azelőtt a Ferrari, Williams és McLaren. Ez nem olyan rossz dolog” – fogalmazott a kanadai.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: