DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Manor: 100 %, hogy már holnap pályán leszünk

A szoftverproblémák nagy részét már Ausztráliában megoldották, a maláj F1-es versenyen arra számítanak, hogy az első edzéstől aktívak lesznek. A 107 %-os szabályt illetően viszont bizonytalanok.

A visszatérő kiscsapatnak az Ausztrál Nagydíjon egyetlen métert sem sikerült megtennie, mivel addig ismeretlen szoftverhiányosságok miatt nem tudták beindítani autójukat. A csapat fogadkozik, a problémák Malajziában megoldódtak, és már a holnapi első szabadedzésen pályán láthatjuk őket viszont.

„100 százalékig biztos vagyok benne” – mondta John Booth csapatfőnök az Autosport lapnak, amikor arról kérdezték, menetképes lesz-e mindkét autójuk. „Sokat haladtunk Ausztráliában, a szoftverproblémák legnagyobb részét pedig már vasárnap délután megoldottuk, mivel nem pocsékoltuk el az időnket. Itt az autó építése nagyon jól halad, holnap már 10-kor ki kell gurulnunk a pályára.”



Booth részletezte, milyen munkákat végeztek el még Melbourne-ben, és mi jutott Sepangra. „Mechanikusan Ausztráliában készítettük fel a kocsikat, ezért sok minden nem maradt. Csak kétszer ellenőrzünk és újraellenőrzünk minden konfigurációt és szoftvert.”

Az első szabadedzés gyakorlatilag a csapat első 2015-ös tesztje is lesz, ezért konzervatív szemléletmóddal vágnak neki a holnapi programnak. „Elővigyázatosak leszünk egész pénteken, pillanatnyilag ez jár a fejünkben. Ismerjük az autót, de vannak nálunk új emberek, ezért jó a lehetőség arra, hogy őket is behangoljuk az autóval együtt. A súlyeloszlás változott, ennek kisebb hatása lesz. Az orr és szárnyak állványai teljesen különböznek. Ezekkel még lesz dolgunk, mivel nem volt esélyünk túl sok szimulátoros munkára” – sorolta Booth.

Azzal kapcsolatban már kevésbé magabiztos, hogy a versenyre is sikerül-e kvalifikálniuk. A legjobb Q1-es idő 107 %-án belül kell végezniük. „Sok minden fog azon múlni, hogy a Mercedes felteszi-e az opciós gumikat” – vallotta be a Manor-főnök.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: