DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Kiderült, indulhat-e Alonso és Bottas

Fernando Alonso a negyedik barcelonai tesztnapon, Valtteri Bottas pedig az idénynyitó időmérő edzésen sérült meg – csütörtök délelőtt vizsgálták meg őket az F1 hivatalos egészségügyi szakemberei.

A barcelonai tesztbaleseten különös balesetet szenvedő Fernando Alonso, valamint a melbourne-i időmérő óta hátsérüléssel bajlódó Valtteri Bottas is ott lesz a hétvégi Malajziai Nagydíjon, miután az FIA orvosai mindkettejük esetében mindent rendben találtak.

A problémát a spanyol esetében korábban az úgynevezett „második becsapódás szindróma”, azaz az attól való félelem, hogy egy rövid idő alatt bekövetkező második agyrázkódásnak súlyos, akár halálos következményei is lehetnek. Bottas sérülése szintén biztonsági kockázatokat rejtett, többek közt azt kell bizonyítania, hogy az előírt idő alatt képes önerőből elhagyni autóját – ez ugyanis Melbourne-ben nem sikerült neki.

alonso_mclaren_2015



„A megszokott gyakorlatnak megfelelően az FIA orvosai megvizsgálták Fernando Alonsót a sepangi pálya egészségügyi központjában, mely során a versenyző az összes kötelező fitneszteszten átment, így alkalmasnak nyilvánítottuk a versenyzésre” – olvasható a szövetség hivatalos közleménye a spanyolról, míg a finnről a Williams számolt be:

„A csapat mindig teljes mértékben támogatta őt és visszatérése iránti eltökéltségét, s most, az FIA orvosi csapatának jóváhagyását követően örömmel erősíthetjük meg, hogy Valtteri a hétvégi Malajziai Nagydíjon ismét beülhet az FW37-be.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: