DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ismeretlen pilótát igazolt (?) a Force India

Legalábbis spanyol nyelvű források ezt állítják, a jövevény a fejlesztőpilóta pozíciójába érkezett – amennyiben a hír igaz, a Lotus két új embere méltó kihívóra lelt.

A kritikus hangok a Lotuson köszörülhették nyelvüket az elmúlt napokban, a korábban igazolt női fejlesztőversenyző, Carmen Jorda mellé ugyanis az az Adderly Fong érkezett, aki pályafutása során csak két pontot szerzett a GP3-ban – elméletileg ennek a két pilótának lesz az a feladata, hogy szimulátorban tökéletesítsék az E23-at. A csapatot még az a Taki Inoue is kritizálta – „Úgy tűnik, a bankszámla-fejlesztő versenyzők egyre népszerűbbé válnak az F1-ben”, írta a Twitteren –, aki maga sem gyorsaságának köszönhetően fordult meg a királykategóriában.



Most azonban a Force India látszólag a rivális csapaton is túltett: a silverstone-iak Steven Goldsteint igazolták le saját fejlesztőversenyzőjükként. A név nem véletlenül nem ismerős: a 31 esztendős kolumbiai pilóta számára a formaautózás szűz terep, GT-sorozatokban érdekelt, az olasz bajnokságot tavaly második helyen zárta, korábban a Trofeo Maserati szériában ért el második helyet.

A hírről eddig azonban csak spanyol nyelvű, dél-amerikai oldalak számoltak be, ezért egyelőre érdemes óvatosan kezelni az információt. Sem jól értesült angol nyelvű lapokon nem jelent meg, de még a Force India sem küldött róla sajtóközleményt, az istálló Twitter-fiókján sem találtunk utalást az új igazolásra. Ehhez képest meglepő, hogy az említett híroldalakon még fotókon is szerepel Hülkenberg és Perez társaságában.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: