DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Red Bull elismerte, hogy tévedett

Csak a legnagyobbak képesek arra, hogy ne ragaszkodjanak tűzön-vízen át az igazukhoz, és képesek legyenek beismerni, ha tévedtek. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke lényegében ezt tette most meg.

Mint ismert, a brit szakember nem is olyan rég még harsány véleményének adott hangot, amely szerint az FIA-nak konkrét lépéseket kellene tennie az F1-es csapatok, főként az azok által használt motorok közötti erőkülönbségek csökkentésére és kiegyenlítésére. Helmut Marko, az energiaital-gyárosok vezére még az F1-ből történő kilépéssel is fenyegetett arra az esetre, ha a szövetség semmit nem tesz a Mercedes dominanciája ellen, ám miután a sportágban érintett szakemberek szinte egyöntetűen elvetették és elítélték a Red Bull magatartását, Horner visszakozott, és kész volt elismerni: tévedett.



„Amikor egy olyan élethelyzetben vagy benne, mint most mi, és nem igazán tudsz hatással lenni a motorodra – lényegében csak vásárlók vagyunk –, akkor frusztráló érzés, ha emiatt szenved hátrányt a teljesítőképességed, anélkül, hogy bármit tehetnél ez ellen” – próbálta megértetni a Red Bull helyzetét Horner a külvilággal, némi támponttal szolgálva arra, miért mondta azt korábban, amit.

„Valószínű, hogy megtörténjen ez az erőkiegyenlítés? Természetesen nem az. Alapvetően jogos lenne ezt meglépni? Valószínűleg nem” – beszélgetett el jó ízűen magával a csapatfőnök, majd hozzátette: „Egyszerűen frusztrált voltam a helyzetünk miatt, mert lássuk be, nem igazán egészséges helyzet az, hogy ha ilyen nagy különbségek vannak az erőforrások között. A probléma az, hogy ez a technológia eléggé gyerekcipőben jár még jelen pillanatban, és hatalmas az az összeg, amit a Renault-nak rá kell áldoznia arra, hogy befogjuk a Mercedest” – mondta. 

Horner és a Red Bull véleménye tehát alapjaiban véve nem változott a kérdésben, de vélhetően belátták, hogy saját megítélésük és a sportág érdekében a Mercedes és a szájuk közül előbb a szájukat kell befogni, és a jelenleg adott körülmények között kihozni lehetőségeikből a maximumot.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: