DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Maldonado: Nem is vagyunk olyan rosszak

Ausztráliában kiderült, hogy a Lotus csapat F1-es autója jó alapokkal rendelkezik, a további versenyeken, főleg Sepangban pedig még többet léphetnek előre.

Magán a futamon nem tudták megmutatni a bennük rejlő lehetőségeket, mivel mindkét autó az első körben kiesett, a hétvége korábbi részében azonban ígéretesnek tűnt a Lotus. A páros bejutott a Q3-ba, Romain Grosjean pedig 0,8 másodperccel maradt el egy második sort érő pozíciótól.

„Igazán meglepődtem rajta, hogy a különbségek szorosak, nem a Mercedeshez képest, hanem a Mercedes mögötti emberekhez képest. Nem is vagyunk olyan rosszak” – nyilatkozott Grosjean csapattársa, Pastor Maldonado. A venezuelaiban még élénken él az előző év, amikor csapata rémes autót gyártott. „Emlékeznünk kell rá, hogy ez a kocsi nem a tavalyi folytatása, hanem egy teljesen új projekt.”



„Azt hiszem, egyre jobbak és jobbak lehetünk a versenyek során, mert jó tempónk és kiegyensúlyozott autónk van.” Véleménye szerint a javulás már a hétvégi maláj versenyen látható lesz. „Úgy gondolom, még mindig nagyon korán van a szezon során, ezért fognak történni meglepetések, ahogyan a csapatok megismerik az autóikat, és előcsalják a bennük rejlő potenciált.”

„Egészen biztos, hogy amit az E23-ból eddig láttunk, abból azt következtethetjük, hogy minden területen jó lesz. Sepangban nagyon forró idő lehet, az autónk pedig látszólag szereti ezeket a körülményeket. Ez a tényező nekünk segíthet.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: