DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kétszer annyi ausztrál ment F1-re, mint német

A Lotus csapat nyilvánosan is sajnálatát fejezte ki, hogy idén elmarad a Német Nagydíj, ugyanakkor rámutattak, mennyivel nagyobb érdeklődést tapasztaltak a melbourne-i versenyen.

Hosszú, a Nürburgringet és Hockenheimet is érintő hercehurca után törölték a 2015-ös Német Nagydíjat: 55 év után először nem rendeznek F1-es futamot Németországban, pont akkor, amikor egy hazai gyártó dominál a versenypályákon. Azt még nem tudni, a következő években mi lesz a nagydíj sorsa – a Lotus szerint a kimaradás csupán erre a szezonra szól.

„Nem fényes a dolog idén, de biztos vagyok benne, hogy 2016-ban visszatérnek” – idézi a crash.net Federico Gastaldi csapatfőnök-helyettest. „Természetesen ez nagy kár mindenkinek, főleg azoknak a németeknek, akik látni akarták az F1-et, de az üzleti világban megtörténnek az ilyenek. Ami csapatként minket illet, 19 versennyel is hosszú lesz a szezon.”



Gastaldi rámutatott arra, mennyivel nagyobb volt az érdeklődés Ausztráliában – ahol két német állt a dobogón –, mint a tavalyi hockenheimi futamon, amelynek versenynapjára csupán 52 ezren látogattak ki.

„Sok tekintetben látványos volt ez az esemény. A tömeg fantasztikus volt, a szervezés kivételes, örömteli dolog Melbourne-ben kezdeni a szezont. A hivatalos jegyeladásról szóló információk szerint 101 500 néző jelent meg vasárnap, amely igazán figyelemreméltó emelkedés a tavalyihoz képest. Az F1 ismét a jó úton halad, ezért pedig millió köszönetet kell mondanunk Ron Walkernek és fantasztikus csapatának 20 nagyszerű versenyért. Az F1-nek hiányozni fog ez a példás személyiség” – üzent a nagydíj szervezőjének, aki eddig minden melbourne-i versenyben közreműködött, munkáját az idei futammal hagyja abba.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: