DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ferrari: Csak semmi pánik!

A Ferrari számára kifejezetten biztatóan indult a 2015-ös F1-es szezon, hiszen a négyszeres világbajnokként a csapathoz érkező Sebastian Vettel rögtön egy dobogós helyezéssel mutatkozott be a vörösöknél, a Mercedesektől azonban ő is távol volt.

Ez az, ami miatt semmiképp nem kell pánikolni – vallja Maurizio Arrivabene, a maranellóiak csapatfőnöke, aki szerint csak idő kérdése, hogy utolérjék a Lewis Hamilton és Nico Rosberg vezette Mercedeseket.

„Egyszerűen csak ezen az úton kell haladnunk tovább a technológiánkkal, a munkánkkal, tisztelve a saját programunkat és nem pánikolva a különbségek miatt. Az is fontos, hogy fenntartsuk a pozitív csapatmorált” – idézi az autosport.com az olasz vezető szavait, aki ezután a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon történtekre is még egyszer reflektált.



„A csapat szempontjából elégedett voltam, de csapatfőnökként csak az egyik felem lehetett boldog, mivel csak az egyik pilótánk végzett a dobogón, miközben a másik megállt a pályán. Szóval, ez az én szemszögemből úgy értékelendő, hogy csak a munka felét végeztük el” – fogalmazott drákói szigorral a csapatfőnök. 

Kimi Raikkönen ugyan egy rosszul rögzített kerékanya miatt kiesett az idény első versenyéről, összességében ez sem tudta elrontani jó kedvét, ami a Ferrari idei jó formája láttán szállta meg. „Nyilván nem elég gyors még az autónk ahhoz, hogy legyőzzük a Mercedest, de a különbség a versenyen sokkal kisebb, mint az időmérőn, ezért hiszem, hogy a versenyen képesek leszünk az élen harcolni” – fogalmazott a finnek világbajnoka.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: