DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Verstappen félt a GP2-től

A 17 éves holland versenyző nem félt belevágni az F1-es kalandba mindössze egyetlen év formaautózás után - szerinte ha a GP2-be lép tovább, az hátráltatta volna előmenetelét.

A Verstappen-bomba tavaly nyáron robbant, amikor az európai F3-ban versenyző pilóta két élcsapat, a Mercedes és a Red Bull figyelmét is felkeltette. A csilagosok tesztpilótai állást és GP2-es ülést ajánlottak a hollandnak, a címvédő azonban F1-es pilótaként kívánta alkalmazni a Toro Rossónál, így nem volt kérdés számára, hogy melyik utat választja.



„Akkor arra gondoltam, hogy mi történt Raffaele Marciellóval” – utalt Verstappen a Ferrari jelenlegi tesztpilótájára a német Auto Bild hasábjain. Az olasz 2013-ban megnyerte az FIA F3-as bajnokságát, a 2014-es GP2-es szezonban azonban nem jutott tovább a nyolcadik helynél.

„Az F3-ban ő volt a király, de karrierje hirtelen megakadt a GP2-ben” – mondta a holland. Marciello egyébként a hétvégén vehet részt első alkalommal F1-es hétvégén hivatalos tesztpilótaként – a sepangi első edzésen a Ferrari-hajtotta Sauberben próbálhatja ki magát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: