DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tartalékversenyzőt nevezett ki a Williams

Habár bíznak Valtteri Bottas visszatérésében, a finn csapata hivatalosan is tartalékversenyzőt jelölt meg az F1-es Malajziai Nagydíjra – korábban ebben a pozícióban nem szerepelt senki.

A választás – a korábbi pletykáknak megfelelően – Pascal Wehrleinre esett, aki szerződése szerint a motorokat biztosító Mercedes harmadik számú pilótája. A Williams eddig nem rendelkezett hivatalos tartalékkal, és annak ellenére választottak kívülről, hogy az ő soraikban is szerepel két tesztpilóta, akire ilyen esetekben számítani lehetne, Susie Wolff és a GP3-as bajnok Alex Lynn.



Természetesen valószínűsíthető, hogy a Mercedes szava is szerepet játszott abban, hogy éppen a 20 éves németet nevezték meg, de az sem elhanyagolható, hogy a DTM-ben is induló pilóta jóval többet tesztelt a tél folyamán, mint a Williams emberei: a második barcelonai gyakorláson fél napot a Mercedesszel, másfelet a még tavalyi autóval köröző Force Indiával töltött. Wolffnak egy nap jutott, Lynn még egyáltalán nem ült a Williamsben.

Mindesetre nincs rá túl sok esély, hogy Wehrlein – aki, hacsak idén nem teljesít legalább öt versenyt, a DTM-et nem díjazó szuperlicensz-pontok miatt jövőre már tartalékosként sem szerepelhet a mezőnyben – a Malajziai Nagydíjon fogja megejteni F1-es bemutatkozását. Valtteri Bottas magabiztosan nyilatkozott arról, hogy háta meggyógyult, és képes lesz visszatérni Sepangban. 

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: