DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Másik „hazai” versenyét is bukja a Mercedes?

A Malajziai Nagydíj szerződése ugyanis az idei F1-es versennyel lejár, a rendezők pedig nem elégedettek a feltételekkel. Az egyenlet egyik fontos tényezője a Mercedes lehet.

Az idei verseny a 17. lesz Sepangban, amely 1999 óta a Formula-1-es naptár egyik alappillérévé nőtte ki magát, rendszerint a szezonnyitó utáni helyet elfoglalva. A pálya szerződése azonban a 2015-ös nagydíjjal lejár, és bár képviselői az év korábbi részében Londonban jártak, hogy Bernie Ecclestone-nal tárgyaljanak, a folytatásról eddig nem sikerült megegyezni. Az ok: a 84 éves üzletember magas rendezési díjat követel.

„Továbbra is tárgyalásban állunk a Formula One Managementtel, és a megegyezés újabb feltételeit tanulmányozzuk” – mondta a sepangi pálya elnöke, Mokhzani Mahathir a Bernama hírügynökségnek. „Olyan helyzetet akarunk, ahol mindenki nyer. Számos kérdés van, amellyel nem vagyok igazán elégedett. Ha a megbeszélések tovább tudnak folyni ebbe az irányba, akkor újabb három évre megújíthatjuk a szerződést.”



„Úgy tudjuk, hogy a Petronas további három évre kibővítette szponzori együttműködését a Mercedes AMG csapattal, ez pedig ösztönző erő lesz, hogy az F1-et továbbra is Sepangban maradjon” – tette hozzá Mokhzani.

A Mercedes rendszeresen nyomatékosítja, ugyanúgy „hazai” helyszínként tekint Malajziára, mint Németországra és Nagy-Britanniára, ahol a Formula-1-es főhadiszállás található. Komoly harcot vívtak, hogy a Német Nagydíj ne essen ki a naptárból – végül sikertelenül –, ezért valószínűleg tenni fognak annak érdekében is, hogy másik hazai futamukat ne veszítsék el.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: