DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Kínai kézbe kerül a Pirelli

A világ ötödik legnagyobb gumigyártójának tulajdonosváltásáról vasárnap egyeztek meg a felek - nem tudni, hogy az üzlet hogyan fogja befolyásolni a Pirelli F1-es jövőjét.

A vasárnap létrejött megállapodás csak egy azon átvételek sorában, melyek a pénzügyi gondokkal küzdő Olaszországban zajlanak – a kínaiak kihasználják az euró gyengélkedését, amelyből éppen hogy csak kilábalófélben van az öreg kontinens.



A China National Chemical Corp (röviden ChinaChem) 7,1 milliárd eurónak megfelelő összegért vásárolja fel a 143 éves múltra visszatekintő gumigyártót. Az üzlet megkötése után a Pirelli ipari üzletága a ChemChina Aelous-gumigyárhoz tartozik majd.

A megállapodás során nem esett szó arról, hogy a ChemChina mennyire, vagy hogyan szól majd bele a Pirelli F1-es programjába. 2015 második felében írják ki a következő évekre szóló gumibeszállítói pályázatot, de Paul Hembery azt nyilatkozta korábban, hogy addig nem jelentkeznek, amíg nem tisztázódnak, milyen szabályok határozzák meg a jövő Forma-1-ét.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: