DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Sepang még jobban feküdhet a Saubernek?

Erre utal legutóbbi nyilatkozatában az Ausztrál Nagydíj meglepetésembere, az élete első F1-es futamán az 5. helyen célba érő Felipe Nasr, aki szerint a C34-es éles fegyver lehet a kezükben ezen a hétvégén.

Bár az ifjú brazil az Ausztrál Nagydíjhoz hasonlóan a Malajziai Nagydíj pénteki szabadedzését is kihagyja, ám egészen más okból teszi ezt, mint bő egy héttel ezelőtt. Akkor Giedo van der Garde pereskedése folytán az egész csapat kénytelen volt kihagyni a hétvége első edzését, most viszont a Sauber már a versenyhétvége legelejétől kezdve teljes értékű munkát végezhet, csupán Nasr lesz az, aki átmenetileg, egy szabadedzés erejéig félreáll az útból, hogy a tartalékpilóta, Raffaele Marciello is lehetőséghez jusson.

Mindez Nasr sepangi hétvégéjét vélhetően nem fogja negatívan befolyásolni, ő legalább sem erre az aspektusra koncentrál, sokkal inkább a pozitívumokra, amik közül az egyik a C34-es pillanatnyi formája és a maláj pályán várható erős teljesítménye lehet.



„Visszatekintve a téli tesztek tanulságaira, biztosra veszem, hogy a malajziai pálya vonalvezetése feküdni fog az autónknak, ezért a sikeres melbourne-i szezonnyitó után ezt a versenyt is komoly bizakodással várhatjuk. A pályán van néhány hosszú egyenes és gyors kanyar, ezért nagyobb mértékű gumikopásra számítok. Egyrészről pozitívum, hogy az autónknak egészen tűrhető az egyenesekben mért végsebessége, másrészről viszont egy picivel több leszorítóerővel időt nyerhetnénk a gyors kanyarokban” – mutatott rá Nasr a versenyzők és a mérnökök által a beállítások terén tapasztalt örök dilemmahelyzetre a megfelelő kompromisszumos megoldás megtalálását illetően.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: