DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Roberto Merhi Malajziában is lehetőséget kap

A spanyol pilóta határozatlan időre szegődött az F1-es Manor istállóhoz, s bár nem állhatott rajthoz az Ausztrál Nagydíjon, reménykedik, hogy Sepangban végre autóba ülhet majd.

Will Stevensszel karöltve Roberto Merhi egészítette ki a Manor pilótafelállását az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén, de a csapatnak nem sikerült megfelelően felkészítenie az átalakított 2014-es Marussiákat, így a versenyzők csak a partvonalról nézhették az évadnyitó eseményeit.

Az autóba szállás lehetősége azonban Malajziában is fennáll majd, feltéve, ha a Manornak sikerül időben elkészülnie. A spanyol mindenesetre bizakodó. „Izgatott vagyok, hogy Malajziában megejthetem F1-es bemutatkozásomat. Nyilvánvaló, hogy Sepang nagyon kemény kihívásokat támaszt, így a dolgok rám eső részét teljes mértékben teljesíteni szeretném, hogy kibírjam a magas hőmérsékletet és a nagy páratartalmat.”



„Az előző hétvége csalódást keltő volt számunkra, de tudom mekkora munka kellett ahhoz, hogy idáig eljussunk, így örömteli lesz látni, amikor végre felpörögnek a kerekek” – nyilatkozta Merhi a Manor hivatalos sajtóközleményében.

A csapatfőnök, John Booth elismerte, hogy még mindig nehéz helyzetben vannak, de biztosra veszi, hogy autói a maláj hétvége elejétől a végéig a pályán lesznek majd. „Visszatértünk Nagy-Britanniába, hogy technikai fronton átrendezzük a dolgokat, és hogy tovább folytassuk a Melbourne-ben megkezdett munkát. Ennek eredményeként teljesen más helyzetben vagyunk, mint egy héttel ezelőtt” – mondta a brit csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: