DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem akar megint nyolc évet várni

Ennyi idő telt el, mire tavaly sikerült megszereznie első győzelmét Sepangban, de a következő sikerre nem várna ennyit, már most hétvégén begyűjtené azt a Malajziai Nagydíjon.

A gyári Mercedes istálló világbajnoki címvédője Ausztráliában győzelemmel kezdte az évet, de a tavalyi év alakulásából is jól tudja, ez nem jelent semmit (akkor kieséssel kezdett, a végén mégis ő lett a bajnok), ezért csak a soron következő feladatra, a hétvégi Malajziai Nagydíjra koncentrál.



„Az Ausztrál Nagydíj egy nagyszerű módja volt a szezonkezdésnek. Ragyogó volt úgy kezdeni az évet, ahogy az előzőt abbahagytuk. De ha 2014 valamit megtanított nekünk, akkor az az, hogy sosem könnyű összerakni egy teljes szezont. Az első verseny megnyerése csak egy kis lépés egy hosszú úton, és én semmit nem akarok ebből kiolvasni” – szögezte le a 30 éves brit pilóta. 

„A következő lépés Malajzia, és ez az egy dolog, amire koncentrálok a melbourne-i verseny óta. Alig várom, hogy újra pályára hajtsak az autóval, és hogy újra Sepangban legyek. Ez egy nagyszerű pálya, egyben a hazai futam a Petronasnak és egy ország, ahová mindig szívesen térek vissza. Az emberek vendégszeretők, és tavaly csodálatos buzdítást kapott ott a csapatunk. Maga a verseny persze nagyon kemény a hőség és a páratartalom miatt, de én készen állok mindenre, és a célom a tavalyi teljesítményem megismétlése. Nyolc évembe telt, mire tavaly végre sikerült megnyernem ezt a versenyt, és nem szeretnék még egyszer ilyen sokat várni erre…” – zárta nyilatkozatát a Mercedes hivatalos futamelőzetesében Lewis Hamilton. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: