DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

A melegtől tartanak a Toro Rosso pilótái

Az ifjoncok magabiztos versenyzéssel mutatkoztak be életük első F1-es nagydíján - a cél továbbra is a pontszerzés, ám egyvalami szó szerint is megizzaszthatja őket Sepangban.

A két „bikaborjú” nagy elánnal vág bele a hétvége eseményeibe, hiszen ez lesz első komoly megmérettetésük az ázsiai országban, és mindketten várják már az évad második futamát – annak ellenére, hogy minden évben őrült meleg fogadja a Forma-1 mezőnyét Sepangban.



„Már voltam Malajziában, és szeretem az országot” – mondta Carlos Sainz a csapat futamelőzetesében. „Az első formaautós versenyemet is itt futottam a Formula BMW-ben, ahol második lettem, így nagyszerű emlékekkel térhettem haza. Azóta számtalan alkalommal visszatértem, és emlékszem, milyen meleg és párás az idő ott az év ezen szakaszában. Ezért úgy tekintek erre a versenyre, mint egy tesztre a kondícióm szempontjából. Érdekes hétvége lesz.”

Csapattársa, az Ausztrál Nagydíjat műszaki hiba miatt feladó Max Verstappen hasonlóan pozitívan nyilatkozott, akinek halvány emlékei lehetnek már arról a versenyről is, amikor édesapja egy ideig második helyen haladt egy Arrows volánja mögött. „Egyszer már jártam a pályán, amikor apám még versenyzett. Számtalan videót láttam már róla, ahogyan Sepangban rója a köröket, és a vonalvezetés nagyon királynak tűnik. Tudom, hogy nagyon meleg és izzasztó hétvége áll előttünk, de edzettem magasabb hőmérsékleten is, ami jól sikerült, és remélem, kifizetődik majd, amikor ott leszek.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: