DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Erősségünk a fejlesztés

Számos alkalommal láthattuk már, hogy az osztrák istálló teljesítménye szezon közben jelentősen javult: a csapatnál hasonlóban reménykednek idén is a gyenge F1-es szezonnyitó után.

Csupán hatodik helyet ért el az Ausztrál Nagydíjon körhátrányban a Red Bull, a csalódást keltő eredmény után csapatfőnökük, Christian Horner rögtön támadást indított a motorpartner Renault ellen, Helmut Marko, az alakulat tanácsadója pedig még a kiszállás lehetőségét is megemlítette. Ugyancsak ő tett egy meglehetősen negatív nyilatkozatot, mely szerint a szabályok annyira korlátozzák a lehetőségeket, hogy sem nekik, sem másnak nincs esélye arra, hogy valaha beérjék a Mercedest.

A Maláj Nagydíj előtti héten a csapat már optimistább hangnemet ütött meg. A korábbi években jellemzően remekeltek a szezon közbeni fejlesztések terén – emlékezzünk csak 2013-ra, amikor az első versenyeken Fernando Alonso és Kimi Raikkönen is szorongatta Sebastian Vettelt, ehhez képest a német az utolsó kilenc nagydíjat mind megnyerte –, ennek ismétlésében bíznak idén is.



„Miután a verseny után vizsgálódtunk, megtaláltuk az okát, miért melegedett túl Danyiil sebességváltója. Az olajnyomás miatt nem tudott sebességbe kapcsolni, amikor a rajtrácsra tartott” – idézi a crash.net Paul Monaghan főmérnököt. A szakember annak a négytagú mérnöki gárdának része, akik között Adrian Newey korábbi feladatait osztották szét.

„A gyárban keményen dolgozunk azon, hogy ez ne fordulhasson elő újra. Tavaly jelentős előrelépést tettünk a harmadik teszt és első verseny között, a fejlesztés mértéke pedig az egyik erősségünk. A legjobb csapattal rendelkezünk, hogy megismételjük ezt a sikert, és a tőlünk telhető legkeményebb módon dolgozunk azon, hogy a lehető legtöbbet fejlődjünk Malajzia előtt” – folytatta Monaghan.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: