DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vasárnap dől el, visszatér-e Alonso

A spanyolok kétszeres F1-es bajnoka intenzíven edz, és már a szimulátorban is teljesített egy napot, ám az FIA orvosai még nem döntöttek arról, engedélyezik-e a versenyzést a számára Malajziában.

Fernando Alonso szerdán újabb nagy lépést tett a visszatérés felé, miután sikeresen végigdolgozta a napot a McLaren wokingi szimulátorában. A napról, mely során a csapat elmondása szerint a kvalifikációt és a versenyprocedúrákat gyakorolta, a spanyol rövid, lényegre törő üzenetet osztott meg a Twitteren: „Nagyszerű nap volt, rengeteg találkozó és szimulátoros munka” – olvashatta mintegy 2,2 millió követője.

boullier_alonso



Mint az közismert, a kétszeres világbajnok február 22-én szenvedett balesetet a barcelonai teszt negyedik napján – sokak szerint igen rejtélyes körülmények közt. Három napot töltött kórházban, majd nemcsak az utolsó négynapos tesztet, hanem a szezonnyitó ausztrál hétvégét is kihagyni kényszerült az eset következtében.

Az elmúlt időben Alonso mindenkit igyekezett meggyőzni arról, hogy sérülése már a múlté, jó néhány képet is megosztott a közösségi oldalain arról, ahogy edz vagy éppen úszik, sőt egy videót is közzétett, melyen reflextesztet végez. Egy orvosi vizsgálat azonban még hátra van számára: az FIA egészségügyi csapata vasárnap dönt arról, hogy engedélyezi-e számára a versenyzést Malajziában.

Ha ott is lehet a spanyol Sepangban, az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolga, hiszen a McLaren számára csapnivalóan kezdődött a szezon: Kevin Magnussen és Jenson Button az utolsó sorba kvalifikálták magukat Melbourne-ben, majd másnap előbbi elrajtolni sem tudott, utóbbi pedig két kör hátrányban ért célba a 11., utolsó helyen.

#

Egyedi külsővel és ajándékokkal is elérhető mostantól a Száguldás és Cirkusz 2014-2015. Az évösszefoglaló-beharangozó könyvet megvásárlóknak Monster Energy csomagot küldünk és egy nyereményjátékban is részt vesznek. További részletek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: