DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas azért küzd, hogy indulhasson Sepangban

Nyolc nappal a malajziai F1-es hétvége kezdete előtt még kérdéses, hogy rajthoz állhat-e a sérült Valtteri Bottas, akinek hátát később akár műteni is kellhet, akárcsak Raikkönenét 2013-ban.

Fernando Alonsóhoz hasonlóan Valtteri Bottas részvétele is kérdéses a szezon második versenyén, a jövő hétvégén sorra kerülő Malajziai Nagydíjon. A Williams finn pilótája az idénynyitó időmérő edzésén szenvedett sérülést, mely arra kényszerítette, hogy kihagyja a melbourne-i futamot – ezzel ő is „hozzájárult” a rajtrács roppant alacsony, 15-ös létszámához.

Finn sajtóértesülések szerint Bottas vissza sem tért Európába, hanem Indonéziába utazott Melbourne-ből, hogy megszokja az időzónát, és felkészüljön a Malajziában várható hőségre. A Turun Sanomat arról számolt be, hogy edzője, Antti Vierula és egy fizioterapeuta is Bottasszal van, hogy segítse a versenyző felkészülését.

„Minden tekintetben segítjük őt abban, hogy újra teljesen egészséges legyen” – idézi a Daily Mail a Williams szóvivőjét. Nagy kérdés azonban, hogy nem lesz-e szükség a későbbiekben műtétre a problémák teljes megszüntetéséhez, ahogy az honfitársa, Kimi Raikkönen esetében is történt. Annyi bizonyos, hogy egy hátsérülés nagyon megnehezíti egy pilóta dolgát, erről a kétszeres világbajnok Mika Hakkinen beszélt az Ilta Sanomatnak: „A versenyző hátának alsó része igazán nagy terheléseknek van kitéve a féktávokon.”

bottas_hatfajas



Az egyelőre kérdéses, hogy ki ülhet Bottas helyére, ha nem tudja vállalni a szereplést Malajziában, miután a Williams részéről Pat Symonds tulajdonképpen megerősítette, hogy Susie Wolff nem tartalékpilóta, a másik tesztversenyzőnek, a GP3-bajnok Alex Lynn-nek pedig nincs érvényes szuperlicensze.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: