DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Horner: Nem vagyok álszent

Alaposan megkapta a magáét a Red Bull csapatfőnöke, miután a Mercedes előnyét kifogásolta. Szerinte a Honda visszatérése és a Manor küszködése is azt mutatja, az F1 szabályai nem megfelelőek.

Körhátrányban ért célba a Red Bull az Ausztrál Nagydíjon a kettős győzelmet szerző Mercedeshez képest, ez pedig elegendő volt Christian Horner csapatfőnök számára, hogy kikeljen a német márka fölénye ellen, és az FIA közbeavatkozását sürgesse, egyenlítsék ki a mezőnyben uralkodó különbségeket. Horner szavai kevésbé hitelesek annak fényében, hogy négy éven keresztül saját csapata nem talált legyőzőre, nem csoda, ha egyesek álszentnek érzik a csapatvezető hirtelen jött igényét az egyenlő esélyekre.



„Meg tudom érteni, hogy egyesek ezt gondolják” – kezdte Horner, majd a már korábban is unalomig ismételt érvet rántotta elő: „De amikor mi teljesítettünk jól, sosem volt akkora előnyünk, mint amilyent most látunk, még a közelébe sem ért ennek. Mindahányszor egy kicsit formába jöttünk, a szabályok megváltoztak. Az összes alkalommal ezekhez kellett idomulnunk, az üzemanyag betiltásához, a karosszéria megváltoztatásához, a dupla diffúzor betiltásához, a motortérkép megváltoztatásához a szezon közben, hogy név szerint említsük őket.”

A csapatvezető rámutatott arra, hogy a Honda gyenge melbourne-i teljesítménye is azt támasztja alá, nem megfelelőek a jelenlegi előírások. „Azt hiszem, nagyon megbízható és jól összerakott autójuk van. Az erőforrás túlságosan komplikált. Figyelembe véve, mekkora cég a Honda, és mennyi idejük jutott felkészülésre, a lemaradásuk azt mutatja, milyen nehéz ez az egész.”

„Talán ezek a dolgok egyszerűen túlságosan bonyolultak. Az életünket bonyolulttá tettük, ennek következményeként pedig ott vannak a költségek, annak következményeként pedig az, hogy a csapatok bajban vannak. A Manor még az autóját se tudta beindítani. Mennyire helyes ez?” – zárt megválaszolásra váró kérdéssel Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: