DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren elismerte Alonso emlékezetkiesését

A helyzet közel sem olyan drámai, mint azt a sajtóban írják, magyarázta Eric Boullier, aki először ismerte el a McLaren részéről, hogy Fernando Alonso balesete átmeneti memóriavesztéssel járt.

Ahogy egyre merészebb feltételezések kezdtek terjengeni a médiában arról, hogy milyen következményekkel járt Alonso számára a barcelonai ütközés, a McLarennél is szükségét érezték, hogy reagáljanak a hírekre.

Boullier



„Csak egy teljesen normális agyrázkódás történt átmeneti emlékezetkieséssel” - próbált tiszta vizet önteni a pohárba Eric Boullier a SkySportsnak nyilatkozva. „Nem olyan drámai, mint ahogy azt a médiában lehet olvasni. Mostanra pedig minden visszatért a megszokott kerékvágásba.”

Alonso már javában edz, hogy felkészüljön a szezon második futamára, Boullier szerint ugyanis annak semmi akadálya, hogy az elővigyázatosságból kiírt pihenőidő után a spanyol újra akcióba lendüljön. Sőt, ami azt illeti, képben és hangban már Melbourne-ben is ott lesz a csapattal a kétszeres bajnok.

„Nagyon frusztrálja, hogy nem ülhet autóba, de videókapcsolaton keresztül folyamatosan velünk lesz és minden megbeszélésünket végighallgatja. Ha az ember agyrázkódást szenved, komolyan kell venni a 21 napos pihenőidőszakot. Az orvosok erősen ajánlották ezt számunkra, mi pedig követjük az utasításaikat” - mondta a McLaren versenyigazgatója.

Persze mielőtt megkapná a zöld jelzést az FIA-tól, Alonsónak még teljesítenie kell néhány kötelező vizsgálatot. A csapat azonban minél előbb szeretne személyesen is újra találkozni pilótájával.

„Át kell esnie egészségügyi teszteken, amelyek a reakcióidejét mérik. Már elkezdte ezeket, és minden a megszokottak szerint halad” - ismertette a helyzetet Boullier. „A felépülési időszak végégi szemmel tartjuk a történéseket. Ami pedig minket illet, szeretnénk, ha minél előbb visszatérne a szimulátorba - nem azért, mert tesztelni akarjuk őt, hanem hogy beszámolhassunk neki arról, mi minden történt az elmúlt két hétben.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: