DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel is leadta tippjét a vb kimenetelére

Fogalmazzunk úgy, hogy a német versenyző kockázatkerülő álláspontot vett fel. Nem csak a világbajnokság, az első F1-es verseny, az Ausztrál Nagydíj győztesét is megjósolta.

A Ferrari biztató formát mutatott a szezon előtti teszteken, ám, ahogy főleg az utolsó barcelonai gyakorlás mutatta, továbbra is a Mercedes a favorit. Sebastian Vettel korábban felállította az erősorrendet, a négyszeres bajnok szerint ők, a Williams és a Red Bull közösen alkotják az üldözőbolyt. Amikor arra kérték, tippelje meg a bajnokság végkimenetelét, szintén a Mercedest emlegette, a német gyár két versenyzőjének, Lewis Hamiltonnak és Nico Rosbergnek azonban egyenlő kilátásokat adott.



„50-50 az esély kettejük közöttük” – beszélt meglátásáról az olasz La Gazzetta dello Sport lapnak. Elárulta, Rosberg tavalyi teljesítményével meglepte őt, ezért eszében sincs leírni honfitársát. „Nem vártam, hogy ennyire erős lesz, különösen a kvalifikáción. Aztán a versenyeken is mindig közel állt Hamiltonhoz. Számomra ők lesznek azok, akiket le kell győzni.”

A következő hétvégi Ausztrál Nagydíj végkimeneteléről is megkérdezték, Vettel szerint az esélyesek változatlanok. „Két favorit van, a Mercedes pilótái, Hamilton és Rosberg.”

Mint a tesztek során végig, a német továbbra is óvatosan fogalmaz a Ferrari lehetőségeiről. „Nehéz megmondani, mennyire vagyunk erősek. Türelmesnek kell lenni. Előbb vagy utóbb célt érünk. Nem tudom, hogy ez ebben az évben be fog-e következni. Ha nem, akkor várunk 2016-ig” – mondta a négyszeres bajnok, aki egy nyilatkozatban elárulta, 2008-ban lépett kapcsolatba először a Ferrarival.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: