DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Teljesítette a töréstesztet a Manor

Csütörtökön az F1-es Marussia istálló romjaira újjáépült Manor átmeneti, 2015-ös szabályoknak megfelelően átalakított előző évi modellje átment az FIA kötelező töréstesztjén, ezzel az utolsó akadály is elgördült a kiscsapat melbourne-i indulása elől.

Bár a Manor sportigazgatója, Graeme Lowdon már a hét korábbi részében hivatalos bejelentette, csapata ott lesz a 2015-ös F1-es szezonnyitó Ausztrál Nagydíj rajtrácsán, ám ezt a fentebb említett törésteszt negatív eredménye még meghiúsíthatta volna. A kiscsapat szimpatizánsai a mai nappal azonban végleg fellélegezhetnek. „A mai nap nagy híre tőlünk az, hogy átmentünk az FIA töréstesztjén. Szép volt, csapat! Ennyi – mindannyian készen állunk Melbourne-re!” – kürtölte világgá a jó hírt Twitter oldalán a Manor.

 



Az Autosport annak is a végére járt, pontosan mit takar az „átmeneti autó” kifejezés, amivel a brit egylet megkezdi az idei szezont. „Ez a 2014-es autónk, amely nagyon nagyrészt a tavalyi elemekből épül fel, de tartalmaz néhány igazán okos mérnöki megoldást is, annak érdekében, hogy megfeleljen az idei szabályoknak. Más az orrkúp, és a karosszériát is módosítanunk kellett plusz biztonsági panelek beépítésével” – árulta el Lowdon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: