DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Retro

Szám szerint – Melyik a legerősebb pilótapáros?

Nemsokára eldobhatjuk a körömvágó ollót, legördül a függöny, és indul a 2015-ös produkció! De addig is nézzük, melyik csapatnál milyen erőket képviselnek a versenyzők múltjuk, sikereik alapján.

A Ferrarinál találjuk meg az eddig legtöbbet produkált párost, hiszen összesen 5 egyéni vb-címet, 59 futamgyőzelmet és 143 dobogós helyezést hoz magával önbizalom növelőnek Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen. 

Fernando Alonso átszerződésével jelentősen megnőtt a McLaren képzeletbeli hátszele, hiszen Button megtartásával a wokingiak is két világbajnokot alkalmaznak. Összesen 47 futamgyőzelmet jegyző versenyzőpárosukkal vágnak neki a kétségkívül kalandos, kiszámíthatatlan, immáron hondás új korszakuknak. 



A jelenlegi domináns csillagos társulat, a Mercedes sem panaszkodhat. Az immáron már kétszeres világbajnok Hamiltonnal, a megbízható Rosberggel 41 győzelmet és 96 dobogós helyezést „örököltek” erre az évre. 

Felipe Massa felidézheti korábbi sikereit, az ütőképes Williamsben, ez a feltörekvő csapat természetesen hozzá akar tenni 11, pilótái által „áthozott” győzelméhez, és a 45 dobogós helyezést is minden bizonnyal tovább fogják gyarapítani. 

A Red Bull a vérfrissítésben hisz, fiatal és tehetséges versenyzői lényegesen jobb eredményekre hivatottak, mint amilyet ebben a kimutatásban kaphattak. Itt ugyanis, versenyzőik múltja alapján csak az ötödik legerősebbnek mutatkoznak.  

A Lotus, a Sauber, a Force India, a Toro Rosso és a Manor lenne leginkább meglepve, ha győzelemmel, vagy akár csak dobogós helyezéssel szaporítaná eredménylistáját.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: