DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Sajtó: Alonso 1995-ben ébredt a baleset után?

Újabb vad feltételezés kering a spanyol médiában Fernando Alonso rejtélyes balesetével kapcsolatban. Az El Pais szerint a McLaren pilótájának emlékezetéből egy időre kiesett az elmúlt 20 év.

Abban a pillanatban, amikor Alonso alig több mint 100 km/órás sebességgel nekiütközött a falnak a barcelonai tesztek negyedik napján, senki nem gondolta volna még a legmerészebb álmaiban sem, hogy ennyit fognak beszélni a spanyol balesetéről, annak körülményeiről és következményeiről.

Alonso (2)



A McLaren közleménye szerint az a hivatalos álláspont, hogy Alonso az orvosok javaslatára hagyja ki a szezonnyitót, elkerülve annak kockázatát, hogy három héten belül még egy balesetet szenvedjen, amely már komolyabb következményekkel járhat.

A spanyol videóban már mindenkit megnyugtatott arról, hogy jól érzi magát, de sokan továbbra is összeesküvést, eltitkolt információkat sejtenek. Nemrég egy olyan sajtóhír látott napvilágot, mely szerint Alonso a balesetét követően még a Ferrari versenyzőjének gondolta magát, egy újabb, az El Paisban megjelent és a Mirror által közölt értesülés viszont ennél is merészebb dolgokat feszeget.

A lap szerint amikor a barcelonai kórházba érkezve a spanyoltól ellenőrzésképpen megkérdezték a nevét és a foglalkozását, a következőt mondta: „Fernando Alonso vagyok, gokartokkal versenyzek és Formula-1-es pilóta szeretnék lenni.” Az El Pais szerint a McLaren pilótája úgy gondolta, hogy még 1995-öt írunk, így nem emlékezett az F1-es debütálására és világbajnoki címeire sem. Arról nem írnak, hogy az emlékezetkiesés csak ideiglenes volt-e.

Talán mondanunk sem kell, hogy a fentieket fenntartásokkal kell kezelni, és valószínűleg sohasem fog kiderülni, hogy mi is igaz belőlük.

Azt persze tudjuk, hogy a McLaren idei autóbemutatója előtt Alonso és Jenson Button egy vicces videót forgattak a Vissza a jövőbe című film jeleneteinek feldolgozásával - talán a fluxuskondenzátor meghibásodása miatt a spanyol tényleg ugrott volna az időben pár évet? Reméljük, nem ez lesz a következő sajtóhír.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: