DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Egyéb

Pilótabarátnők: Petra Silander, a svéd DJ

Jean-Eric Vergne skandináv származású kedvese megunta addigi sikeres modellkarrierjét és bebizonyította, hogy a színészet, valamint a zene világában is megállja a helyét.

petrasilander (1)



Petra a Finnországhoz tartozó, többségében svédek által lakott Aland-szigeteken, Mariehamnban született. Ő maga is svéd, és többször is az egyik legvonzóbb svéd modellnek választották a férfimagazinok olvasói.

Leginkább a Palmers és a Chantelle fehérneműmárkák vagy a L’Oreal plakátjairól ismerhetjük, de szerepelt több divatmagazin címlapján is. Saját bevallása szerint a modellek világa nem olyan elbűvölő, mint azt az emberek gondolják, ezért élete legjobb döntésének azt tartja, hogy abbahagyta a modellkedést, mert így végre emberként kezelik.

Petra édesanyjának szintén köze van a divat világához, hiszen néhány évvel ezelőtt megnyitotta saját ruhaboltját, az Alice Vintage-t, ahova Párizsból, New Yorkból és Stockholmból érkeznek retro ruhadarabok.

petrasilander (3)

A lány 2009-ben határozta el, hogy szeretne továbbtanulni: egy ideig a közgazdaságtan, a grafikus tervezés és pszichológia között vacillált, majd végül utóbbi mellett döntött és beiratkozott a párizsi Sorbonne-ra. A svéd mellett jól beszél franciául és angolul, bár a francia nyelvtannal néha még ma is meggyűlik a baja.

Korábban nyolc évig zongorázott és tehetséges rajzban is. Imádja a francia és az olasz konyhát, szabadidejében pedig sokat sportol, görkorcsolyázik, fut és kickbokszol. Évek óta Párizsban él, ami szerinte az egyik legizgalmasabb város a világon.

Vergne-nyel már néhány éve ismerik egymást, de csak 2013-ban kezdtek randizni. Petrát először az Indiai Nagydíj első edzésének közvetítésében láthattuk a Toro Rosso bokszában, azóta több futamra is elkísérte párját, de a Formula-E versenyeire még nem látogatott el.

petrasilander (2)

 Jelenleg DJ-ként tevékenykedik, fellépett már a Cannes-i filmfesztiválon, a párizsi divathéten, a Roland Garroson és számos neves európai klubban. Több F1-es versenyhétvége afterparty-ján játszott, például a tavalyi Maláj, Magyar és Olasz Nagydíjon is.

Mindig is érdekelte a színészet, így miután abbahagyta modellkarrierjét, 2010 nyarán részt vett egy színjátszó tanfolyamon. Az elején nagyon nehéz volt teljesen megnyílnia és meglehetősen ideges volt, de sikerrel vette az akadályokat. Korábbi ügynökének köszönhetően hamarosan elment egy szereplőválogatásra, ahol rögtön munkát is kapott: az „Üdv a fedélzeten!” című francia filmben egy dadát alakított. A vígjáték egy tengeri hajóúton játszódik, és Kanadában, Amerikában, valamint Franciaországban forgatták. Tavaly két televíziós sorozatban játszott és főszerepet kapott a „Hunting Games” című akciófilmben is. A mozi – melyben Danny Glover is játszik - egy embervadászatról szól, ahol milliomosok fizetnek azért, hogy lássák, ahogy emberek megölik egymást. A filmben Petra egy csecsen nőt alakít, aki megpróbálja megvédeni családja életét. A forgatáson sok sérülést szenvedett, csupa kék-zöld folt lett, de utólag is úgy gondolja, így is megérte elvállalni ezt a szerepet. 

petrasilander

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: