DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hétvégéig eldől, lesz-e Német Nagydíj

Ezt a határidőt jelölte ki Bernie Ecclestone. Abban azonban ő sem hisz igazán, hogy sikerül megegyezésre jutni. 1960 óta minden évben tartottak F1-es versenyt Németországban.

Az előző években Hockenheim és a Nürburgring felváltva adott otthont a Német Nagydíjnak, 2015-ben utóbbi pálya következett volna, ám bizonytalan tulajdonjogi és anyagi helyzete miatt képtelenné vált a versenyrendezésre. Ésszerű megoldásnak tűnt, hogy a helyét Hockenheim veszi át, azonban az ő szerződésüket – amely kétévenkénti versenyrendezést tartalmaz – nem módosították. A pálya részéről hátráltató érv lehet az alacsony nézettség, hatvanezer látogató szükséges ahhoz, hogy a nagydíj nyereséges legyen, amelyet tavaly sem sikerült elérni, döntés hiányában pedig a jegyeladások továbbra sem kezdődtek el, ami biztos bevételkiesést jelentene.



A Nürburgring tett még egy próbálkozást, ajánlatuk szerint Bernie Ecclestone lehetne a verseny szervezője, így pedig a bevételt is ő kapná meg. A brit üzletembernek aligha nyerte el tetszését a javaslat, legutóbbi nyilatkozatában ugyanis arról beszélt, nem lát sok esélyt, hogy idén megrendezzék Németország versenyét. „Határozottan a hétvége lesz” – mondta a német DPA hírügynökségnek, amikor a határidőről kérdezték. „Nem vagyok biztos benne, hogy meg fog valósulni.”

A nagydíj kitűzött időpontja július 19., ha napokon belül nem történik fejlemény, az idei versenynaptár helyszíneinek száma 19-re fog lecsökkenni. Ráadásul a mezőny olyan főszereplői, mint Sebastian Vettel, Nico Rosberg és a címvédő istálló, a Mercedes maradnak majd hazai futam nélkül – utoljára 1960-ban nem tartottak F1-es nagydíjat Németországban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: