DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A McLaren 2006-ban Hakkinent akarta

Roppant érdekes eljátszani a gondolattal, mennyire máshogy alakulhatott volna több mai F1-es sztár karrierje is, ha sikerül Ron Dennis terve, és 2006-ban visszacsábítja a McLarenhez Mika Hakkinent...

Érdekes adalék látott napvilágot a nagy népszerűségnek örvendő kétszeres világbajnok, Mika Hakkinen karrierjével kapcsolatban, aki mindössze két évvel második sikere után, 2001-ben intett búcsút a Formula-1-nek, bár akkor még úgy tűnt, hogy csak átmenetileg.

Az eddig is tudvalevő volt, hogy három évvel ezt követően a Willaims megpróbálta őt visszacsábítani a Formula-1-be, ám mostanra az is kiderült, hogy nem a grove-i csapat volt az egyetlen, ahol felmerült ez az ötlet. A McLaren orvosa, Aki Hintsa állítása szerint ugyanis 2006-ban a wokingiak is megpróbálták az akkor 37 esztendős pilóta visszaültetni egy F1-es autóba.

hakkinen_



A finn MTV3 tudósítója, Oskari Saari könyvet írt Hintsáról, melyben elmesélte ezt a történetet. A Hakkinenhez igen közel álló orvost Ron Dennis az elbeszélés szerint magához hívta annak idején, s így szólt hozzá: „Aki, mit gondolsz, Mika képes lenne visszatérni a Formula-1-be?” – tette fel a nagy kérdést a csapatvezető, mire Hintsa így felelt: „Esélytelen. Ez az őszinte véleményem, nem mondhatok mást.”

Hintsa úgy érezte, hogy a négy kihagyott esztendő túl sok ahhoz, hogy Hakkinen visszatérjen a sportágba. A finn egyébként ekkoriban, 2005 és 2007 közt a DTM-ben versenyzett, ahol három év alatt három futamgyőzelmet szerzett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: