DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Félhet a Manor a 107 százalékos szabálytól?

Nem tudják a Manor vezetői, hogy mire számíthatnak, amikor autójuk idén először pályára lép az Ausztrál Nagydíj hétvégéjén, és az eredményektől is függ, mikor érkeznek a felfrissített modellel.

Minden jel arra utal, hogy a Manor hosszas küszködés után eljut a szezonnyitóra a sebtében átalakított tavalyi autóval, hogy az teljes mértékben megfeleljen az idei szabályoknak. Az idény során azonban egy új, „igazi” 2015-ös modellt is a pályára akarnak vinni, ennek bevetéséről viszont még nem döntöttek: az európai szezon kezdete utánra tervezik, de sok függ majd az éppen használt motorok életciklusától és az addigi autó teljesítményétől is.

Marussia



Egyelőre az is veszélyforrás lehet a Manor autói számára, hogy nem tudnak majd a legjobb Q1-es időhöz képest 107%-on belül kvalifikálni, hiszen ebben az esetben nem állhatnak rajthoz a futamon. A csapat elnöke és sportigazgatója, Graeme Lowdon tisztában van vele, hogy ezt is szem előtt kell tartaniuk.

„Ezt egyszerűen nem tudhatjuk” - nyilatkozta a limitidő megfutásának esélyéről. „Okkal hozták meg ezt a szabályt - tudjuk, hogy létezik és tiszteletben is tartjuk. Ha kiderül, hogy ez problémát jelent számunkra, akkor ez lesz a legelső dolog, amiből meg kell próbálnunk kikeveredni.”

Az Autosport eközben a Marussia tavalyi lemaradásából és az idei autók becsült tempójavulásából kiszámolta, hogy a Manornak nem kellene különösebben aggódnia a 107 százalék miatt, hiszen ha az autójuk csak a tavalyi teljesítményét hozná, azzal is a bejutás határán lennének.

A csapat még egy pilótabejelentéssel is adós, Lowdon pedig azt is elárulta, hogy milyen versenyzők közül fognak választani.  

„Alapos és előrehaladott tárgyalásokat folytatunk néhány nagyon gyors fiatal reménységgel” - árulta el. „A Manornak már történelme van abban, hogy kivételes tehetségeknek ad versenyzési lehetőséget, és tényleg szeretnénk folytatni ezt a hagyományt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: