DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Sötét felhők gyülekeznek Szocsi felett

Akárcsak tavaly, idén is arról beszélnek, veszélybe kerülhet az F1-es Orosz Nagydíj: ugyanezen a helyszínen a Red Bull Air Race-t már törölni kellett az ország gazdasági helyzete miatt.

Tavaly tartották az első Formula-1-es Orosz Nagydíjat Szocsiban, amely a rendezésért még díjakat is besöpört, ám nem sokkal korábban még arról esett szó, lehetséges, hogy a versenyt meg sem tartják, az ukrajnai konfliktus és a maláj MH17 járat szerencsétlensége miatt.

Most újabb kétségek merültek fel az eseménnyel kapcsolatban, a nagydíj promótere, az OJSC Center Omega ugyanis törölte egy másik fontos rendezvényét, a műrepülő Red Bull Air Race-t, amelyre júniusban került volna sor. Indoklásként a jelenlegi orosz gazdasági helyzetet, a rubel árfolyamának zuhanását nevezték meg, amely megemelte volna a működési költségeket és jegyárakat.



„A jelenlegi nemzetközi tőkepiaci helyzetből kifolyólag oroszországi partnereink rendkívül magas átváltási árfolyammal néznek szembe” – mondta a Red Bull részéről Erich Wolf. „Ez lehetetlenné teszi, hogy olyan infrastruktúráról gondoskodjanak, amely megfelel magas normáinknak, ugyanakkor a rajongóknak megengedhető árú jegyeket biztosítsanak. Mindazonáltal reméljük, hogy versenyt tudunk rendezni Szocsiban a jövőben.”

Ami az Orosz Nagydíjat illeti, az OJSC Center Omega kitart amellett, hogy a versenyt terv szerint meg tudják megrendezni. Kiemelték, ez az év legfontosabb eseménye.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: