DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Red Bull: Csökkentsék a motorok közti különbséget

Ez a csapatfőnök Christian Horner meglátása, szerinte minden rossz forrása az erőforrások közti különbség – beleértve persze a Mercedes fölényét. Ezért csökken az F1 nézettsége is.

A tavalyi mezőnyt a Mercedes istálló uralta – és partnercsapatai mind erős eredményeket hoztak a Ferrari és Renault erőforrásokkal hajtott ellenfelekkel szemben –, a tesztek alapján pedig nagyon úgy néz ki, az erősorrend nem fog változni. Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke szerint ez a fölény negatív hatással lehet a sport nézettségére.

„Azt hiszem, fontos dolog, hogy jó versenyeket produkáljunk, és nyilvánvaló, hogy minél szorosabb a mezőny, annál jobb lesz a versenyzés. Meggyőződésem, hogy ez a legalapvetőbb dolog, amelyet a rajongók értékelnek” – mondta a City AM-nek Horner, akinek csapata 2010 és 2013 között uralta a Formula-1-et. „Jelenleg az erőforrás egy nagy különbségtevő. A szakadékot a legjobb és legrosszabb között csökkenteni kellene, ez pedig automatikusan szorosabb versenyeket fog hozni.”



Legalább ennyire fontos kérdésnek tartja a költségek csökkentését. Felhívta a figyelmet az erőforrásokra, amelyet az összes kiadás egynegyedét-egyharmadát is kiteszik. „Fontos ellenőrzés alatt tartani a költségeket, hogy minden csapat működése életképes legyen. Az erőforrás fontos szerepet játszik a költségekben, ezt az elemet sürgősen meg kell vizsgálni. Ezek alapvető dolgok, amelyet mindenkinek érdekében állnak. Sok mindenről folynak megbeszélések, de mint mindig, a kellő következtetések nélkül beszélünk sokat.”

„A legfontosabb dolog, amit közösen kell tennünk, hogy megnevezzük az erőforrások problémáit a költségeik és a teher tekintetében, amely nem csupán az ügyfélcsapatokra, de magukra a gyártókra is nehezedik. Lényegében ez a legfontosabb dolog, amit a nagyon közeli jövőben meg kell beszélnünk” – vonta le saját következtetését Horner.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: