DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Perez át tudja érezni Alonso helyzetét

Pályafutása során a mexikói F1-es versenyző is elszenvedett már egy nagy balesetet, a számok szerint még nagyobbat is, mint Alonso. Megpróbált minél előbb visszatérni, ám nem érezte alkalmasnak magát a vezetésre.

Sergio Perez még első Formula-1-es évében, a 2011-es Monacói Nagydíj időmérő edzésen ütközött a sikán mögött található gumifalnak Sauberjével, ugyanúgy oldalirányban, mint ahogyan Fernando Alonso csapódott falnak a barcelonai teszten – Perez csattanásánál 60 G erő hatott, míg Alonso bukásakor a beszámolók szerint nagyjából 30.

A mexikói versenyző a futamon természetesen nem rajtolt el, a következő, két hét múlva esedékes Kanadai Nagydíjon szeretett volna indulni, néhány kör megtétele után azonban visszalépett. Perez ugyanúgy agyrázkódást szenvedett, mint Fernando Alonso, aki elővigyázatosságból kihagyja a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat.

 

„Minden, amit mondani tudok neki, hogy épüljön fel hamar” – idézi a crash.net a Force India versenyzőjét. „Nem igazán ismerem a balesete részleteit. Az enyém 2011-ben eléggé nagy volt Monacóban, én viszont megpróbáltam visszaülni két héttel később Kanadában, az első szabadedzésen. Nagyon szenvedtem, és kissé rosszul kezdtem érezni magam, ezért úgy döntöttem, nem versenyzek. Később már képesnek éreztem magam rá. De úgy gondolom, az én bukásom egy másik szinten volt, nagyjából 60 G erővel.”

A korábbi F1-es, Martin Brundle azok sorát erősíti, akik szerint valami nincs rendben a baleset McLaren által közölt körülményeivel. „Valami itt nem áll össze. A helyzet nagyon különös. A kiváltó okról, vagy a hatásról beszélünk? Nem tudjuk. Mindenki kicsit tartózkodó, amikor ez kerül szóba, ami azt jelenti, hogy valami nincsen egészen rendben” – beszélt a Telegraph lapnak Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: