DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Mercedes: Az F1 egy cápákkal teli medence

Hiába a teljesítménybeli előny, a Formula-1 nagycsapatainak mindig származhat előnye abból, ha ellehetetlenítik a kicsik létezését. Pedig Toto Wolff szerint ennek nem szabadna így lennie.

Jelenleg a Manor tervezett visszatérése okán vált ismét fő beszédtémává ez a kérdés. Noha mindenki tudja, hogy a Marussia hagyatékaiból sebtében összeeszkábált csapat nagy lemaradással rendelkezik majd mindenki más mögött, az F1-nek pedig ma igazán szüksége van az új résztvevőkre, a kiscsapat mégsem kapta meg mindenkitől az egyértelmű támogatást. A financiálisan nehéz helyzetbe került Force India például most sokak szemében ellenségként tetszeleg, hiszen a saját érdekükben megakadályozták, hogy az istálló a tavalyi autóját használhassa idén. Toto Wolff szerint azonban nincs is ebben semmi meglepő.

Dppi_00215003_226



„Mi a Marussia maradása mellett állunk” - beszélt a Mercedes nevében. „De az F1 egy cápákkal teli medence, még akkor is, ha a kiscsapatok elleni harcról van szó. Hiszen ha egyikük eltűnik, több jut a többieknek. Ez persze egy nemkívánatos helyzet, mert továbbra is emberekről beszélünk, akik a jövedelmükkel a családjukat látják el. Mindenekelőtt munkahelyeket kell biztosítanunk, minden egyéb csak másodlagos.”

A mezőny csapatai azonban nem csak a sereghajtókat támadják, hiszen a szabályok módosítása mellett kardoskodva próbálják elérni, hogy csökkenjen a továbbra is dominánsnak tűnő Mercedes fölénye. Wolff szerint alapvetően nem számít, hogy milyen előírások vannak érvényben, amíg az F1 nem veszít varázsából és nem távolodik el céljaitól.

„A Formula-1 nem csak a leggyorsabb versenyzőkről, hanem a legjobb mérnökökről is szól. Mindenki a lehető legjobb teljesítményt hajszolja. Az autók sokkal hatékonyabbak, mint két évvel ezelőtt, de eközben majdnem ugyanolyan gyorsak is. A Formula-1 mindig is az innováció, a technológiai forradalom színtere volt, az itt tanultakat pedig igyekszünk alkalmazni a közúti autók fejlesztésénél is - mindehhez nagy költségvetésre van szükség” - mutatott rá a Mercedes ügyvezetője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: