DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Már az évadnyitóra új orrot kaphat a Red Bull

Akár már az idény kezdete előtt jelentős átalakuláson mehet át a Red Bull idei F1-es autója. Ha teljesítik az FIA töréstesztjét, jöhet is a Williamsre hajazó rövid orrkúp.

Dppi_00215003_417



Míg több csapat az utolsó barcelonai teszthéten már bevetette átfogó frissítési csomagját az autóján, a Red Bull nem tett így, az energiaitalosok járgánya csak kisebb módosításokon esett át. Bár az új elemek az Auto Motor und Sport értesülései szerint ott voltak az istálló garázsában, végül azok mégsem kerültek fel az autóra, mivel egyelőre nem tekinthetőek legálisnak. Az új orrkúp még nem ment át az FIA kötelező töréstesztjén, a többi elem pedig kifejezetten az átformált orrkialakításhoz készült.

Az idei autóbemutatókon is több különféle orrkialakítást láthattunk a csapatoktól, de az általános vélekedés szerint idővel legtöbben azt a rövid változatot fogják lemásolni, amivel a Williams modellje rendelkezik - a Toro Rosso például a múlt héten már egy ahhoz hasonlóval lépett pályára.

A Red Bull még egyszer megpróbálkozik a törésteszttel a szezonnyitó előtt, és ha az újítások megkapják a zöld jelzést, máris egy alaposan átalakított RB11-et láthatunk majd Melbourne-ben, amitől az idézett német lap értesülései szerint nagy előrelépést vár a csapat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: