DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Egy jelölttel kevesebb a Manor listáján

A spanyol Roberto Merhi marad a WSR 3.5-ös kategóriájában, annak ellenére, hogy szóba hozták az F1-be visszatérő Manorral, valamint annak dacára, hogy kijelentette, nem akar ebben a szériában maradni.

A 23 éves spanyol tavaly teljesítette első szezonját a Formula Renault csúcsszériájában, az évet több győzelemmel összetett harmadikként zárta, sokáig harcban állt a bajnoki címért is, amelyet végül ellenfele, Carlos Sainz Jr. nyert meg. Szezon közben kapcsolatba került az F1-es Caterhammel, több pénteki szabadedzésen vezetett, többször szóba került az is, hogy futamon is bemutatkozhat, amelyre azonban nem esett sor. Merhi év végén kijelentette, hogy nem kíván még egy évet maradni a szériában, inkább karrierje következő lépcsőfokára koncentrál. Ezzel összecsengett, hogy szóba hozták a visszatérő Manorral, amelynek egy ülése kiadó.

Most azonban bejelentették, Merhi mégis harcba száll a Formula Renault 3.5 bajnoki címéért, tavalyi alakulata, a Zeta Corse helyett a Pons Racing csapattal. Holnap már pályára is gurul Jerezben az első teszten. A Pons Racng korábban már bejelentett egy versenyzőt Oscar Tunjo személyében, a megegyezést azonban felbontották, a Merhi melletti ülés így továbbra is szabad.



A korábbi F3-as bajnok, majd DTM-et is megjáró pilótát tehát kihúzhatjuk a Manor jelöltjeinek listájából: alighanem belátta, hogy a kiscsapatoknál való gyors előmenetel helyett célravezetőbb megpróbálni bajnoki címet szerezni idén, és az eredménynek köszönhetően bekerülni a 2016-os rajtrácsra, amikor a szuperlicensz-pontok érvénybe lépése miatt a csapatok egyébként is szűkebb versenyzőkínálatból válogathatnak. Merhinek mindenképpen nyernie kell, hogy az alulpontozott szériában (a bajnokságért 30, tavalyi harmadik helyéért 15 pont jár) összegyűjtse a szükséges 40-es mennyiséget.

A Manor, amelynek célja, hogy ott legyen az Ausztrál Nagydíjon, egyik versenyzőjét már megnevezte Will Stevens személyében. Merhi mellett felmerült Kevin Magnussen neve is, akit szintén kihúzhatunk a listáról, hiszen Fernando Alonsót fogja helyettesíteni Ausztráliában, emellett a szintén McLaren-tesztpilóta Stoffel Vandoorne-é (aki GP2-es szerződéssel rendelkezik), és Giedo van der Gardéé. Persze könnyen előfordulhat, hogy olyasvalakit látunk a főnixként újjászülető csapatban, akire egyelőre senki sem gondol.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: