DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Ferrari védencét már Malajziában bevetik

Az olaszok versenyzői akadémiájának 20 éves tagja, Raffaele Marciello mutatkozhat be nagydíj keretein belül, aki idén lett a Sauber tartalékversenyzője, a csapattól Sepangban pedig már szabadedzésen is lehetőséget kap.

Idén is a Ferrari szállít erőforrásokat a Sauber istállónak, a V6-os motorokkal együtt – amelyek egészen biztatóan teljesítettek a szezon előtti teszteken – tesztpilóta is járt Raffaele Marciello személyében. A fiatal olasz versenyző a Ferrari versenyzői akadémiájának tagja, tapasztalatgyűjtés céljából protezsálták a partneristállóhoz, ahol a megegyezés szerint pénteki szabadedzéseken is átveheti az autót, amelyre a nagycsapatnál nem lenne lehetősége.

A Sauber ma az első alkalmat is bejelentette, amire már a második fordulón, március végén, a Maláj Nagydíj szabadedzésén sor kerül. Az még nem dőlt el, Felipe Nasr vagy Marcus Ericsson autóját veszi-e át, mint ahogyan az sem, mikor és hányszor ülhet később a C34-be.



Marciello F1-es teendői mellett GP2-es szezont is fut, amely idén már a Bahreini Nagydíjon elkezdődik. Az olasz versenyző a Trident pilótája lesz második évében, mely során a bajnoki címet veszi célkeresztbe – 2013 Formula-3-as Európa-bajnoka tavaly újoncként az összetett nyolcadik pozíciójáig és egy futamgyőzelemig jutott. Formula-1-es autóval rendelkezik már tapasztalattal, a tavalyi Abu Dhabiban rendezett teszten a Ferrarit vezette. Jules Bianchi sajnálatos balesete óta ő áll a Scuderia által támogatott fiatal versenyzők listájának élén.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: