DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Ricciardo felülmúlta Coulthard várakozásait

Az utolsó F1-es éveiben szintén a Red Bullnál vezető David Coulthard nem győzte méltatni Daniel Ricciardót, aki meglátása szerint különösen kiélezett versenyhelyzetekben teljesít kiemelkedően.

Ricciardo felkészültségét a tavalyi év ezen szakaszában még sokan vitatták, ám az ausztrál gyorsan elhallgattatta a kétkedőket, hiszen nem csak folyamatosan dobogókat szállított, de Sebastian Vettelt is azonnal elhomályosította a másik Red Bullban. Coulthardot lenyűgözte, hogy az ausztrál milyen könnyedén kezelte a helyzetet.

ricciardo (2)



„Ami a szememben nagyon kiemelkedő, az a versenyeken mutatott képessége, az ösztönös érzéke a kerék-kerék elleni küzdelmekben. Erre nem számítottam tőle” - nyilatkozta az Associated Press számára.

„Tudtam, hogy a Toro Rossónál nagyszerű tempót mutatott, és a Red Bull jól döntött, hogy őt léptette előre, de egészen elképesztő volt látni, ahogyan a szabályváltozások hatásait kezelte, és ahogy a dobogóra állhatott Melbourne-ben azután, hogy alig tudott körözni az előszezon során. Tavaly tényleg ő volt a csapat iránymutató pilótája, és a négyszeres bajnok Sebastian Vettelnek nemigen volt erre válasza.”

A közelgő szezonnyitó apropóját a pár éve már F1-es kommentátorként tevékenykedő skótot az erőviszonyokról is kérdezték, Coulthard azonban nem akart jósolgatásokba bocsátkozni, hiszen Melbourne-ben az idén eddig tapasztaltaktól nagyban eltérő körülményekkel szembesül majd a mezőny.

„Szerintem túl szoros ahhoz, hogy meg lehessen mondani. Nem hiszem, hogy már láttuk volna az autók végleges változatát, amellyel versenyezni fognak. Eddig Barcelonában köröztek, amely pályán jó aerodinamikára, magas tempónál pedig oldalirányú stabilitásra van szükség. Melbourne azonban teljesen másféle pálya, amely eltérő balanszot követel meg az autóktól” - mutatott rá a tizenháromszoros futamgyőztes skót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: