DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Lauda: Idén négyen lesznek harcban a címért

A Mercedes F1-es istálló elnöke, Niki Lauda szerint idén a két ezüstnyilat terelgető Lewis Hamilton és Nico Rosberg mellett másoknak is esélyük lesz beleszólni a világbajnoki címért folyó harcba. A McLarent sem írná le.

„Ez egy nagyon érdekfeszítő szezon lesz, ami nem csak a Mercedesről fog szólni. Idén az egyéni cím sorsa valószínűleg nem kizárólag Lewis és Nico között fog eldőlni, egy harmadik és talán egy negyedik pilóta is benne lesz a harcban” – kezdte az osztrák APA hírügynökségnek adott nyilatkozatát a korábbi háromszoros világbajnok pilóta, aki konkrét neveket egyelőre nem említett, de van egy csapat, amelynek téli fejlődését sokakhoz hasonlóan ő is kiemelte:



„A Ferrarinál jelenleg nagyon jól alakulnak a dolgok, míg a McLarennél ennek az ellenkezője az igaz. De ez gyorsan változhat” – utalt rá az osztrák, hogy ő egyik nagy múltú istállót sem írná le és venné ki az esélyesek sorából, már csak azért sem, mert ő sosem hisz a teszteken látott erőviszonyoknak. „Én csak annak fogok hinni, amit Melbourne-ben látok” – tette nyilvánvalóvá.

Tavaly Daniel Ricciardo és a Red Bull tudott egyedül komolyabb kihívója lenni a Mercedesnek (ő is csak néhány versenyen), míg idén többek szerint a már az előző évet is remek formában záró Williams okozhat sokaknak meglepetéseket. A grove-i egylet finn pilótája, Valtteri Bottas viszont jelen pillanatban pesszimistábban, de legalábbis realistábban látja csapata helyzetét és esélyeit. 

„A tesztek alapján úgy tűnik, hogy a Mercedes jelenleg fél másodperccel mindenki más előtt jár, ez pedig egy kíméletlen tényadat a szezonnak ebben a szakaszában” – nyilatkozta Bottas a finn MTV3 televízió-csatornának. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: