DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Retro

F1-Archív: Button szerint Alonso lusta

A mai szemmel nézve különösen pikáns, és Fernando Alonso mindenre elszánt, helyenként már-már munkamániába átcsapó ambiciózus természetét ismerve kissé megmosolyogtató kijelentés még 2005 elején hangzott el a spanyol mostani mclarenes csapattársának a szájából.

Hogy mi volt erre Alonso válasza? Vagy mit mondott ugyanő egy évvel korábban, amikor korosztálya F1-es sztárjait és korábbi gokartos riválisait hasonlította össze? Többek között ez is kiderül alábbi összeállításunkból, amelyben a korábbi évek március 3-i F1-es híreit, történéseit szemlézzük.

2014: Gené Haas reméli, hogy hamarosan döntés születik arról, hogy csapata csatlakozhat-e 2015-től az F1-es mezőnyhöz. Mint ismert, azóta újra aktuális ez a téma, csak épp egy év azóta eltelt, így a kérdés most az, vajon 2016-től jön-e a Haas…

 



2013: Nico Rosberg (Mercedes) zárta az élen az utolsó kollektív tesztnapot Barcelonában, Fernando Alonsót (Ferrari) és Jenson Buttont (McLaren) megelőzve. Érdekesség, hogy az abban az évben később negyedik vb-címét ünneplő Sebastian Vettel (Red Bull) ezt a tesztet csak a 8. helyen zárta.

2012: Sergio Perez (Sauber) zárta az élen a barcelonai kollektív teszt harmadik napján, megelőzve Jenson Buttont (McLaren) és Daniel Ricciardót (Toro Rosso). Érdekesség, hogy Mark Webber ezen a napon csak a 8. lett a Red Bull később világbajnoknak bizonyuló az évi technikájával.

2011: Mark Webber kijelenti, hogy a Red Bullnál fogja befejezni F1-es pályafutását. Az ausztrál állta a szavát.

2010: Az azóta a WTCC regnáló világbajnokaként ismert José Maria Lopez menedzsere, Felipe McGough a USF1 csapatfőnökét, Ken Andersont okolja azért, amiért meghiúsult az amerikai egylet és így ügyfele F1-es bemutatkozása.

 

2009: Timo Glock zárta az élen a jerezi tesztnapot, a Toyota német pilótáját Felipe Massa (Ferrari) és Fernando Alonso (Renault) követte a sorban. Érdekesség, hogy a később világbajnoki címet ünneplő Brawn GP alakulata ezen a teszten ugyebár még ott sem volt…

2008: Alain Prost a második F1-es idényére készülő Lewis Hamiltont (McLaren) tippeli az az évi világbajnoknak. Bejött.

2007: Kimi Raikkönen elégedett és boldog az új Ferrarival, ugyanakkor óvatosan nyilatkozik a várható erőviszonyokról. Ennek az évnek a végén lesz ő a világbajnok.

2006: Giancarlo Fisichella úgy nyilatkozik, Fernando Alonso távozása nem fogja érzékenyen érinteni a Renault-t, és minden ugyanúgy megy tovább, mint addig. Az olasz ebben tévedett, 2007-ben a Renault visszaesett a középmezőnybe.

 

2005: Fernando Alonso válaszol azokra a kritikákra, amelyek szerint „lusta, és nem dolgozik elég keményen”. Mindezt nem más, mint Jenson Button mondta róla akkor, ami ugye azért is pikáns történet, mert idén ők ketten csapattársak lesznek a McLarennél (még ha Ausztráliában Kevin Magnussen is helyettesíti a spanyolt), és ma már Alonsóról sok mindent el lehet mondani, de az a kritika, hogy nem dolgozna eléggé keményen céljai megvalósításáért, így utólag visszanézve minimum megmosolyogtató.

2004: Fernando Alonso szerint saját generációjából nem a legjobb pilóták jutottak el az F1-ig, hiszen meggyőződése, hogy hajdani, gokartos riválisai közül többen is tehetségesebbek voltak, mint Mark Webber, Juan-Pablo Montoya, Kimi Raikkönen, vagy akár ő maga, csak nem volt akkora szerencséjük, mint nekik. Egy elgondolkodtató kijelentés, ami napjainkban talán aktuálisabb, mint valaha.

2003: Paul Stoddard, a Minardi csapatfőnöke szerint Ron Dennis jobban tenné, ha a saját dolgával törődne. Az ausztrál szakember azután fakadt így ki, hogy a McLaren csapatfőnöke hangot adott azon véleményének, miszerint a Minardi kevesebb pénzt érdemelne a kereskedelmi jogdíjakból, mint a Jordan.

 

2002: Michael Schumacher nyeri a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat, amelyen a legnagyobb feltűnést mégsem ő kelti, hanem a hazaiak újonca, Mark Webber, aki bemutatkozó versenyén az 5. helyre hozta be a szerény képességű Minardit. Retro rovatunk mai részét ennek a témának szenteltük.

2001: Michael Schumacher szerezte meg az év első pole-pozícióját az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, ferraris csapattársát, Rubens Barrichellót és Mika Hakkinent (McLaren) megelőzve. 

2000: A fogadóirodák szerint a McLaren a konstruktőri világbajnokság fő esélyese. Tévedtek, ez az év ugyanis Michael Schumacher egyéni-, és a Ferrari konstruktőri vb-címét hozta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: