DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Berger: Alonso minden sikert magáénak akar

A korábbi F1-est nem lepte meg, hogy nehezen indult a Honda visszatérése a királykategóriába. Szerinte Fernando Alonso a siker biztosítéka, aki már készül a tanulási folyamat végén rá váró eredményekre.

A McLaren-Honda a 2015-ös szezon előtti teszteken nem bizonyult elég gyorsnak az ellenfelekhez képest, ráadásul messze a legkevesebb távot sikerült begyűjtenie, 1751 kilométert, míg a legeredményesebb Mercedes 6111-ig jutott. Az osztrák Gerhard Berger, aki 1990 és 1992 között az akkori, sikert sikerre halmozó McLaren-Hondánál szerepelt, nem számított könnyű indulásra.

„Az én időmben, amikor a McLarennel és Hondával voltam együtt, különösen profik voltak, különösen kompetensek. Nagy éhség volt a sikerre, ami azt hiszem, a Honda kultúrája. Nem hiszem, hogy számítania kell, hogy a tesztek pillanatnyilag nem állnak túl fényesen, vagy az első versenyek nem túl fényesek. Ez normális. Nagyobb meglepetést okozna, ha a Honda már az első naptól versenyképes lenne” – vélekedett Berger a BBC Sportnak.



Biztos abban is, hogy Fernando Alonso marad a csapatnál, amíg a kezdeti nehézségek nem válnak sikerekké. „Azt hiszem, amikor aláírt a McLaren-Hondához, tudta, hogy lesz majd egy tanulási folyamat. Biztos vagyok benne, hogy része lesz ennek a tanulásnak. Amint ennek vége, biztosan ő akarja majd learatni a tanulási periódus összes gyümölcsét. Nem hiszem, hogy az a szándéka, hogy ugráljon a csapatok között. Alonso különösen tehetséges bizonyos területeken, nem csak a vezetési képességekben, de a politikában is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: