DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Alonso: Nem akarok még egy balesetet

A szezonnyitót már biztosan kihagyó Fernando Alonso is indokoltnak tartja az orvosok javaslatát, hiszen nem szeretné kockáztatni, hogy újabb sérülést szerezzen. Az F1 világa reagált a nap hírére.

A McLaren közleményben tudatta, hogy spanyol pilótája a február 22-én Barcelonában történt balesete miatt nem lesz ott az Ausztrál Nagydíjon. Bár a csapat levelében Alonso nem szólalt meg, a kétszeres bajnok nem sokkal később Twitteren reagált a vele kapcsolatos hírre.

Dppi_00215003_604



„Nehéz lesz, hogy nem lehetek ott Ausztráliában, de megértem az orvosok javaslatát. Ha az a kérdés, hogy akarok-e egy második becsapódást 21 napon belül, a válaszom egyértelműen: NEM!” - írta a spanyol, ezzel megerősítve azt az értesülést, amiről már brit és spanyol források is beszámoltak, miszerint az orvosok 21 nap pihenőt ajánlottak a spanyolnak, és az Ausztrál Nagydíj hétvégéje ebbe még pont beleesik.

2003 óta egyetlen futam sem telt el Alonso részvétele nélkül, leszámítva persze a 2005-ös USA Nagydíj gumibotrányát, ám több mint tíz év után most először nem lesz ott a spanyol egy versenyhétvégén.

Helyére a McLaren tesztpilótája, Kevin Magnussen ugrik be, aki tavaly eddigi egyetlen dobogóját Melbourne-ben szerezte, most azonban nehéz dolga lesz, ha meg akarja ezt ismételni, már csak azért is, mert eddig mindössze 39 kört tudott futni a csapat problémás új autójával. A dán a következőket írta:

„Sajnálatosak a körülmények, de így is izgatott vagyok, hogy versenyezhetek Melbourne-ben. Már alig várom!” Magnussen üzenetére Alonso is reagált: „Sok szerencsét a versenyen, haver!” Erre pedig a dán így felelt: „Kösz, haver. Örömmel hallom, hogy jól érzed magad!”

Dppi_00215004_200

Pilótatársai sem mentek el szó nélkül a spanyol helyzete mellett. Honfitársa, Pedro de la Rosa, akivel korábban a McLarennél és a Ferrarinál is együtt dolgozott, a következőt írta: „Sohasem könnyű egy pilótának, ha ki kell hagynia egy versenyt. Ám a nagy Fangio mondta egyszer: Karrierből sok van, nyakból csak egy.”

Mark Webber, aki F1-es éveik alatt közel állt Alonsóhoz, röviden reagált: „Nem ért meglepetés, helyes döntés született.”

Korábbi csapattársa, Romain Grosjean pedig így üzent: „Hiányolni fogunk Melbourne-ben. Bízom benne, hogy nagyon hamar ismét a volán mögött láthatunk. De ami a legfontosabb: remélem, jól érzed magad.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: