DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

A Hondánál úgy látják, minden rendben a motorral

Bár az előszezoni teszteket főként a hajtáslánccal kapcsolatos problémák nehezítették meg a McLaren számára, a csapat motorpartnerénél azt állítják, minden téren kellően felkészültek az Ausztrál Nagydíjra.

A McLaren a riválisokhoz képest jóval kevesebb, csupán 1751 kilométert tett meg az előszezon 12 tesztnapja során, ami kevesebb mint hat versenytávnak felel meg. Legtöbbször a Honda új, még kiforratlan V6-os erőforrásával és a hozzá kapcsolódó rendszerekkel adódtak gondok. A McLarennél elismerték, hogy nem sikerült számukra úgy a felkészülés, mint szerették volna, és az európai versenyekig nem is várnak maguktól erős formát, a Hondánál azonban jóval optimistábban nyilatkoztak.

Mclaren Honda



„A hajtásláncban minden jól működik. Maga a rendszer remek és készen áll a versenyzésre. Továbbra is nagyratörő céljaim vannak” - nyilatkozta a Honda F1-es programjának vezetője, Yasuhisa Arai. „Már helyrehoztuk a dolgokat a hardware és a software oldaláról is, és véglegesítettük az adatainkat Melbourne-re. Szerintem nincs semmi gond.”

„Rengeteg fejlesztést előkészítettünk már a motorra, de arról még nem döntöttünk, hogy melyek lehetnek a leghatékonyabbak a jövőre nézve. Óvatosan kell haladnunk a győzelem érdekében, és sok minden függ a többi motorgyártótól is.”

Arai azt is elmondta, hogy Barcelonában a teszt alatt összeültek a gyártók képviselői, és a 2017-re tervezett új motorszabály alapjait próbálták lefektetni.

„Egyelőre csak beszélgetés és eszmecsere folyt” - árulta el. „A gyártók álláspontjai között nincsenek nagy eltérések. Vonzónak kell lennünk, mialatt költségeket takarítunk meg és az ügyfelekre is gondolunk. Még csak elmélkedtünk a jövőről, szóval semmilyen megállapodás vagy döntéshozás nem történt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: