DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

A Force India igazából a Manor mellett áll

Ez derült ki Bob Fernley csapatfőnök-helyettes szavaiból, aki az eddigi legnevetségesebb magyarázatot adta a csapat korábbi vétójára: biztonsági okok miatt nem akarták, hogy a kiscsapat 2014-es kocsival térjen vissza.

Mint ismert, a most már Manor néven működő Marussia új befektetői segítségével azért küzd, hogy ott lehessen a 2015-es rajtrácson. Eredetileg azt szerették volna elérni, hogy a tavalyi autójukkal indulhassanak az idei versenyeken, erre azonban a Force India nemmel szavazott – minden bizonnyal azért, hogy meghiúsítsa a Manor indulását, ezzel pedig a 2014-es eredményekért járó pénzjutalmat ne a kiscsapat kapja meg, hanem a többiek között osszák szét. Számításuk nem jött be, a Manor gőzerővel igyekszik átalakítani tavalyi modelljét, hogy ott lehessen a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon.

A Sky Sportsnak adott nyilatkozatában Bob Fernley, a Force India csapatfőnök-helyettese azt próbálta bebizonyítani, hogy nem a pénz miatt szavaztak nemmel. „2014 és 2015 között a változások biztonsági alapból történtek, és ha a biztonságot akarod veszélyeztetni, akkor jó okodnak kell lennie” – mondta Fernley.



„Isten mentsen attól, hogy a legrosszabb megtörténjen, de hogyan birkóznánk meg vele, ha tudjuk, hogy egy nem biztonságos autót engedtünk a pályára? Nagy mértékben támogatjuk a Manort. A Manor most a rendes utat akarja bejárni, mi pedig üdvözöljük őket. Az utolsó dolog, amit akarunk, hogy a csapatok kihulljanak a Formula-1-ből.”

Fernley egyébként istállója nehézségeiről is beszélt: tavaly az első három verseny után a konstruktőri bajnokság harmadik helyén álltak, ezúttal biztosan nem lehet hasonlóra számítani tőlük. „Sajnos hátrafelé fogunk megtenni egy lépést. Lemaradásban leszünk a rajtnál, de remélhetőleg fordítani tudunk az utóbbi trenden, és helyette a szezon második fele lesz jó. Gondjaink voltak a pénzáramlással, a beszállítóinkat rosszul érintette a Caterham és Manor bukása, és továbbra is szenvednek. Sokat költünk egy olyan időszakban, amikor kevés bevétel érkezik.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: