DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A Ferrari 2018-ra vár bajnoki címet

Az elnök legutóbbi nyilatkozata alapján a Ferrari nem helyezte túl magasra a lécet önmaga számára: Sergio Marchionne négy év múlva vár bajnoki címet a csapatától. Idén a Red Bull szintjét érnék el.

Ferrari1



A Ferrari első embere a Genfi Autószalonon tett látogatása során nyilatkozott az F1-es esélyekről. Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel ugyan biztató tempót mutattak a teszteken, de a Mercedest Marchionne is nagy falatnak tartja, és egyelőre arra számít, hogy a németek mögötti üldözőboly állandó tagja lesz a két vörös járgány.

„Az autó erős, a pilóták izgatottak. Amikor végre a pályára lépünk, egy szinten leszünk a Red Bull-lal. Nem akarok túlzottan optimista lenni, sem pedig túlságosan kritikus. A csapatban mindenki elképesztő munkát végzett, a többit pedig majd meglátjuk éles helyzetben” - mondta.

A Ferrari 2007-ben nyert utoljára egyéni, 2008-ban pedig konstruktőri címet, ráadásul legutóbbi futamgyőzelmük is majdnem két évvel ezelőttre datálódik már. Bár a közeljövőben újabb szabályváltozások bolygathatják fel az erősorrendet, Marchionne mégis óvatosan nyilatkozott azt illetően, hogy a csapat mikor érhetne fel ismét a csúcsra.

„2018-ban megnyerhetnénk a bajnokságot? Igen, 2018-ban mindenképp. De ha lehetséges, szeretnénk már az előtt megtenni” - idézi az elnököt a motorsport.com.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: