DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Még mindig kérdéses a Force India első versenye

A tesztek utolsó napjait ugyan sikerült elérniük az új autóval, ám a Force India most előleget kér Bernie Ecclestone-tól, hogy el tudják készíteni második autójukat Melbourne-ig.

A többiekhez képest egyhónapos csúszással vitte pályára idei modelljét a Force India, a csapat munkáját ugyanis többek között az is lassította, hogy a tavalyi sereghajtók megszűnése és problémái miatt a közös beszállító partnereik nem tudtak akkora engedményeket adni a silverstone-i alakulatnak, mint a korábbi években.

Az istálló ugyan elkészült a VJM08-cal, és majdnem három teljes napon keresztül szinte meghibásodás nélkül futtatták azt Barcelonában, ám még mindig csak ez az egy autójuk van készen a jövő hétvégén startoló F1-es idényre.

force india (1)



A Force India helyettes csapatvezetője, Bob Fernley elárulta, arra kérték Ecclestone cégét, hogy előleget utaljon át nekik a kereskedelmi bevételekből, ami létfontosságú lenne a felkészülésükhöz - a szakember pedig rámutatott, hogy nem csak nekik van szükségük ilyen mentőövre.

„Eddig a pillanatig semmi nem történt, de reménykedünk, hogy kapni fogunk valamilyen segítséget. Bernie mindig megértő volt, hiszen ő is versenyző lélek, és a saját idejéből pontosan tudja, hogy milyen nehéz is ez a dolog.”

Amikor konkrétan rákérdeztek Fernley-nél arra, hogy a Force India ott lesz-e Melbourne-ben, a vezető nem tudott egyértelmű igennel felelni. „Nagyon nehéz lesz, de mint mindig, most is átrágjuk magunkat rajta. Jelenleg azon dolgozunk, hogy összerakjuk a második autót. Jól állnak a dolgok, de nem lesz egyszerű, mint ahogy az egész tél sem volt egyszerű.”

„Egyértelművé tettük a kereskedelmi jogok tulajdonosai számára, hogy problémáink vannak, ugyanúgy, mint a Lotusnak és a Saubernek. Tehát ez nem csak egyetlen csapatra korlátozódik.”

A Force Indiához hasonlóan az említett két csapattal kapcsolatban is felmerült, hogy anyagi nehézségek miatt kihagyják a melbourne-i idénynyitót, de az Autosportnak mindkét istálló megerősítette, hogy ott lesznek Ausztráliában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: