DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Ki lesz a Manor másik versenyzője?

A jövő héten már az F1-es szezonnyitó kezdődik, de egy pilótaülés még mindig kiadó a mezőnyben - feltéve, hogy a sebtében felkészülni próbáló Manor tényleg eljut a rajtrácsra.

A csapat már megnevezte a tavalyi szezonzárón a Caterhammel debütálását megejtő Will Stevenst egyik versenyzőjeként, ám már a második autóval kapcsolatban is felmerült néhány név.

marussia



Az egyik lehetőség szerint a Manornak technikai segítséget nyújtó McLaren próbálhatja meg beprotezsálni valamelyik pilótáját a kiscsapathoz, nevezetesen az idénre ülés nélkül maradt Kevin Magnussent vagy az F1-es debütálásra váró Stoffel Vandoorne-t. Magnussent Barcelonában kérdezték erről, de a dán egyelőre nem tudja magát elképzelni a mezőny legvégén, és talán nem is lenne szüksége erre.

„Nem zárhatom ki a lehetőséget, de nem erre koncentrálok. Persze az a célom, hogy visszatérjek a versenyzéshez, de szeretnék biztosra menni afelől, hogy a legjobb lehetőséget ragadom meg. A jövőm pedig a McLarennél van” - mondta a dán, aki joggal remélheti, hogy pár éven belül ismét rajthoz állhat majd a wokingiakkal.

A finn Turun Sanomat úgy tudja, hogy Giedo van der Garde is az esélyesek között van a Manor másik ülésére. A holland jelenleg egy csapathoz sem kötődik, mivel a tavalyi év végén megvált tőle a Sauber, ahol korábban állítólag versenyzői ülést ígértek neki erre a szezonra. Van der Garde átverve érezte magát, amikor végül mégis keresztülnéztek rajta, és az Auto Motor und Sport szerint jogi vitáik a háttérben továbbra is zajlanak a Sauberrel.

vandergarde

A spanyol AS pedig arra számít, hogy idén három hazai versenyzőjük is lesz a rajtrácson, hiszen értesüléseik szerint a tavaly a WSR 3.5-ben a tabella harmadik helyén záró, a Caterhamet három szabadedzésen vezető Roberto Merhi előrehaladott tárgyalásokat folytat a csapattal a második ülést illetően.

És ahogy az elmúlt években a mezőny végén tanyázó istállókat megismerhettük, ők bármikor képesek lehetnek a semmiből egy olyan nevet is előhúzni, akire addig senki nem számított. Ám most már minden bizonnyal napokon belül tényleg kialakul a végleges 2015-ös felállás.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: