DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Arrivabene figyelmeztette a Ferrarit

Az újonnan kinevezett F1-es csapatfőnök felszólította a maranellói egyletet, hogy fegyelmezettnek kell maradnia annak ellenére, hogy nagyon biztatóan alakult az előszezonjuk.

A volt marlborós nagyfőnök az utolsó nap azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy tesztpilótájával, Esteban Gutierrezzel karöltve vasárnap felült a barcelonai főlelátóra, és onnan koordinálta a nap végén második helyen záró Sebastian Vettel munkáját.



A Ferrari nagyon ígéretesnek mutatkozott az előszezonban, de Arrivabene figyelmeztetett, hogy nem szabad átesni a ló túloldalára. „Azt mondhatom, hogy elértük a kitűzött céljainkat. Az SF15-T a várt módon viselkedett, a tavalyi autóval összehasonlítva Kimi erősebbnek látta, és Sebastian is boldog volt.”

„Ennek ellenére a földön járunk, mert tudjuk, hogy a többiek sem alszanak. A Mercedes az élen van, de magunkra kell koncentrálnunk. Ebben a pillanatban pontos elképzelésünk van arról, hol állunk a többiekhez képest, de mindenki más tesztprogramot követ. Mi a sajátunkra figyelünk, összpontosítva és fegyelmezetten, melyek a siker kulcsai. Beszéltem a csapattal, és tisztáztam ezeket a dolgokat előttük” – vélekedett a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: